Kärnans årsmöte

Supporterkulturen i Helsingborg har fått en positiv utveckling de senaste åren, men det finns en hel del kvar att göra. Det konstaterades under söndagseftermiddagen när supporterklubben Kärnan höll årsmöte på Olympia.

Det är inte bara på planen det har gått bra i år. Medlemsantalet för året landade på strax över 500 personer, vilket är rekord i föreningens tolvåriga historia.
En anledning till ökningen, utöver det ökade intresset i samband med de sportsliga framgångarna, är att man vid tre olika tillfällen arrangerade tågresor i samband med bortamatcher. IFK Göteborg, Halmstad BK och till cupfinalen mot Hammarby. En satsning som visat sig vara lyckosam, inte minst ekonomiskt.

Man har utöver en god kontakt med moderföreningen Helsingborgs IF, etablerat ett samarbete med O´learys. En satsning som har slagit ut väl och som sanner-ligen kommer att intensifieras under nästkommande år.

Kärnan kommer att ansöka om medlemskap i Svenska Fotbollsupporterunionen (SFSU). En intresseorganisation som värnar om elitfotbollsklubbarnas medlemmar, publik och supportrar.

Ola Einarsson invaldes som hedersmedlem, som bevis på ett gott samarbete under lång tid. Sedan tidigare har Leif Ekbladh, Jozo Matovac, Alvaro Santos, Ola Nilsson och Gösta Nordström förärats som hedersmedlemmar.

Ordförande Niklas Persson, samt vice ordförande Linus Jensen omvaldes båda för en ettårig sejour. Alexander Johansson och Patrik Svensson omvaldes även de, medan Dan Ekberg som hade ställt sin plats till förfogande ersattes utav Jimmy Mogrip. I styrelsen ingår sedan tidigare Karl Nordström och Samuel Nilsson

1 kommentar

  1. Tågresorna är ett mycket positivt inslag: en stor klack kommer på bekvämaste sätt till bortamatcherna och nästa år ökar ju resemöjligheterna (förutom årets resor) ligger Norrköping perfekt för en tågresa – sen är det förstås beroende av vilken veckodag och om tåg går att få tag på men hoppas dessa supporterresor fortsätter & blir fler…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*