Vägen till en god stämning


I samband med gårdagens årsmöte för den officiella supporterklubben Kärnan riktades det stark kritik gentemot moderföreningen och dess sätt att hantera sektion 37.

Inför säsongen krymptes sektionen ihop. Räcken monterades och upp/nergångar flyttades från mitten ut till respektive kant. Ingången till sektionen flyttades till Södra ståplats och en mindre barriär mellan sektion 37 och övriga delar av Östra upprättades. Kritiken har inte låtit vänta på sig och nu aviserar flera personer som vi talar med, och som haft årskort på sektionen under flera år att man helt enkelt avvaktar med inköpet av årskort, tills man vet hur det blir till nästa år.
– Det är konstigt att supportrar på den sektion som alltid är mest välfylld ges sämst service, säger Daniel Persson.

-Tömningstiden på sektionen är mellan tio och femton minuter då 700 personer skall flöda genom en uppenbar trång sektion som är själva in- och utsläppet. Till höger om oss är vi inspärrade av ett räcke och en mindre armé personal som vägrar släppa ut oss på läktarens övriga utgångar.

– Det är inte bara komforten på sektionen som sänks genom de två inspärrande elementen. Det finns även en risk att övriga åskådare gör bedömningen av att “de” (på 37:an) inte är som övriga åskådare, då de uppenbarligen behöver två typer av avspärrningar, samt egen entré för tillåtas tillträde till läktaren.

Han ser risken i att det leder till ökade klyftor mellan publiken, där de som står bakom avspärrningarna på egen hand förväntas skapa atmosfären på Olympia. Detta framkommer, inte minst, vid samtal med besökare som frekventerar andra delar av Olympia, avslutar Daniel.

För egen del, och trots att jag varit en utav initiativtagarna till uppstarten av den sjungande sektion på sittplats, valde jag inför säsongen bort årskortet, just med bakgrund av att jag inte gillade den utveckling jag såg. Grundtanken var, och är fortfarande hoppas jag, att föra Olympias åskådare närmare varandra. Inte tvärtom.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*