Sillykollen – HIF testar provspelare

I torsdags provspelade två nya unga spelare med HIF, Hjörtur Logi Valgarðsson och Haisem Ismail. HIF har också en klar övergång samtidigt som allt talar för att Ardian Gashi stannar.

I torsdags mötte HIF det brasilianska laget AVAVI, matchen slutade 2-2. I denna match passade HIF på att testa två provspelande unga talanger, Hjörtur Logi Valgarðsson till vardags i isländska FH Hafnafjordur och Haisem Ismail från division 1-laget Sirius.

Hjörtur Logi Valgarðsson kommer från Island och är ett givet inslag i det isländska U21-landslaget, där han prenumerera på vänsterbacksplatsen. Hjörtur har dessutom redan debuterat för A-landslaget. I beskrivelsen av Hjörtur som idrottsman så ses han som en av de bästa idrottarna som Island någonsin producerat. Och som fotbollsspelare beskrivs han som en vänsterback med så väl offensiva som defensiva kvaliteter.

Av killarna som provspelade gjorde Valgarðsson bäst intryck, han var aggressiv, löpvillig och med en väldigt bra vänsterfot, både i uppspelsfasen och med inlägg och crossar, säger Jesper Jansson.

Haisem Isamil spelar som sagt tillvardags i Sirius, även han som vänsterback. Haisem har tidigare provspelat med såväl Landskrona BoIS och Örebro SK. 2010 blev han utsedd till Sirius bäste spelare. I torsdags fick han dock agera yttermittfältare, då Hjörtur fick vänsterbacksplatsen. Om Haisem säger Jesper Jansson så här.

Det syntes att division 1 Norra slutade för ett par veckor sedan och så är nog han bästa positioner vänsterback alternativt vänster mittback. Han hade lite problem med tempot och orken, vilket är fullt förståeligt. Men det fanns intentioner och rapporterna om honom vi fått stämde till dels.

Så över till Ardian Gashi som under stora delar av säsongen varit självskriven i HIF:s start elva. Detta till trots pratades det om att Ardian inte trivdes i Sverige då hans familj inte flyttat med och med det som bakgrund skulle han flytta tillbaka till Norge i vinter. Detta ska dock inte vara något problem eller överraskning för HIF-ledningen.

Vi räknar kallt med att han stannar eftersom han har kontrakt två år till! Han trivs hos oss, han har varit en av våra viktigaste spelare och kommer så vara framöver också! Självklart är det bäst om hans familj flyttar ner till Helsingborg, vilket vi är behjälpliga med och har varit medvetna om hela tiden.

HIF har dessutom redan sålt en av sina ungtuppar. Mittbacken Fredrik Liverstam har skrivit på ett treårs kontrakt med Landskrona BoIS.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*