Kan Robin bli välbehövlig joker i år?

Nu är det nära! Äntligen är det dags att krypa ur vinteridet och börja njuta av allsvensk fotboll efter ett vinteruppehåll som känts som en evighet. Visst, HIF har hunnit med att avancera till semifinalen i Svenska Cupen och det är ju bra, men seriespelet är det som kittlar mig mest.

HIF har förvisso stått i fokus även av andra än sportsliga skäl på sistone och det är ju trist, men den ekonomiska verkligheten är bister för fler klubbar. Ni kan ju kolla hur siffrorna ser ut hos storklubbar som Real Madrid och Manchester United för att ta ett par exempel. (Det svenska damlaget Tyresös kris ser jag mer som ett exempel på hur marknaden ser på damfotboll. En svårsåld produkt helt enkelt).

Men över till det sportsliga. I år är förväntningarna på HIF lägre än på väldigt länge och osäkerheten lika mycket större.

Själv hoppas jag att Roars manskap ska överträffa sig själv och ställa till bekymmer för de tippade topplagen. Hur det ska gå till är jag däremot osäker på. Jo, alla säger förstås att några av de egna talangerna måste ta nästa steg i utvecklingen och överraska oss alla. Det lär behövas.

Det finns en hyfsat bra stomme, även om skadan på Andreas Landgren var det vi minst av allt önskade oss. Bakom ser det tunnare ut. Jag vet inte hur mycket vi kan våga vänta oss av killarna bakom startelvan?

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic en joker?Foto: Bjarki Tordarson 

En förhoppning är att Robin Simovic, när han väl blir återställd från sin skada, ska ta vid där han slutade i våras. Hans höstsäsong var ju en enda stor besvikelse och vi var många som svor över att han fick så många chanser. Men det han visade under våren antydde att det finns en potential.  Förhoppningsvis har han även mognat. Jag misstänker (utan att ha något belägg för det) att vårens framgångar steg honom åt huvudet och att det sedan låste sig för honom.

I år kan han bli en joker för HIF. Låt oss hoppas på det!

Vi kommer nämligen att behöva fler målskyttar än Accam och Santos. Det kommer att bli skador och avstängningar och därför är bredden i truppen viktig. Tyvärr verkar det vara just ”den lilla detaljen” som är HIF:s största bekymmer i år?

Att Ihmad Khalili ska återvända och förstärka laget i sommar ser jag bara som en dröm. I näst bästa fall kanske HIF kan sälja honom och få in några välbehövliga kronor till den ansträngda kassan?

Premiärmatchen mot Djurgården kan ge en liten fingervisning om hur starkt årets lag är. En seger kan ge välbehövlig råg i ryggen inför fortsättningen. En förlust däremot skulle kunna betyda att oron snabbt sprider sig.

Jag hoppas verkligen att nordvästskåningarna ställer upp och fyller Olympia och bär fram våra hjältar till en seger! Gärna en klar sådan.

bbl_roland_nordqvist

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*