Allt Om HIF tippar Allsvenskan 2014 – Del 2: Årets genombrott och årets skyttekung i HIF?

Om två dagar skiner solen, Olympia fylls till bredden(?), gräset luktar gräs och spelarna äntrar plan – Det är dags för den så efterlängtade premiären för HIF!

I förra delen tippade vi sluttabellen av allsvenskan och utsåg våra flipp och floppar. Denna gången koncentrerar vi oss på att gå igenom HIF och siar om vem som vi tror får årets genombrott, vem som vinner den interna skytteligan och hur mycket publik i snitt som lockas till Olympia under året.

AOHTippar2014

Årets genombrott – HIF

Anton Kinnander levererade i debuten Foto: Samone Falkman
Anton Kinnander – Årets genombrott i HIF?
Foto: Samone Falkman

Fredrik Ymer:
“- Är övertygad om att det kommer bli flera genombrott, men den jag tror blir mest framträdande är – Anton Kinnander. Har följt grabben sedan han kom till HIF och är övertygad om att förutsättningarna och potentialen för att Anton ska bli nästa stora stjärna är en riktig lågoddsare.”

Jimmy Fors:
“- Calle Johansson. Sett till de egna produkter som finns i truppen lär Calle Johansson vara den av alla spelare som spelar mest under säsongen. Han visade mot Elfsborg ifjol att han håller på den här nivån, nu gäller det att ta nästa kliv och det tror jag att den blivande 20-åringen är redo för.”

Bjarki Tordarson:
“- Abbe Khalili – Har redan gjort det bra hittills och kommer bara att bli bättre. Gashi/Khalili är nog så nära Gashi/May2011 man kan komma. Att han saknar explosiviteten som May besatt spelar kvitta för den står ju Accam för i dagens HIF.”

Martin Klinteberg:
“- Skulle kunna säga Abbe Khalili eller Ema Boateng  men mitt tips hamnar på David Svensson som jag tycker visar på bra spelförståelse och enorm arbetsvilja under försäsongen. Kan nästan tro att grabben redan är etablerad på HIFs innermittfält!”

Björn Velander:
“- Anton Kinnander

Roland Nordqvist:
“- Anton Kinnander

Simon Sandén:
” – Abbe. Han kommer vara den i laget som spelar fram till flest mål.”

Samone Falkman:
“- Elias Andersson

Årets skyttekung – HIF

Fredrik Ymer:
“- Svårt. Jämnt fördelat på målskyttet över hela laget. Men får David Accam stanna hela året, tror jag att han tar den titeln.”

Foto: Samone Falkman
David Accam – Årets skyttekung i HIF?
Foto: Samone Falkman

Jimmy Fors:
“- David Accam. Var en av de bästa målgörarna i allsvenskan ifjol, känns dock som att de flesta är mer pålästa på honom i år och därför ställer sina bästa försvarare på hans kant. David är dock en spelare som gör sin försvarare, oavsett motstånd, och han kommer leverera offensivt för sitt HIF, får man bara behålla honom hela året så kommer han utan tvekan vara lagets bästa målskytt.”

Bjarki Tordarson:
“- Robin Simovic – Han må vara skadad för tillfället och haft en tuff sommar/höst 2013 men jag tror på honom. Han kommer att finnas tätt bakom Goitom i skytteligatoppen.”

Martin Klinteberg:
“- Den gamle kan än – Alvaro Santos visar att han skulle haft en startplats redan förra säsongen.”

Björn Velander:
“- Accam!”

Roland Nordqvist:
“- David Accam

Simon Sandén:
“- Svårt. Om Santos får spela från start så tror jag på honom annars vore det kul om Accam kunde få den titeln.”

Simone Falkman:
“- David Accam.”

Årets publiksnitt på Olympia

Fredrik Ymer:
“- Tror tyvärr att det kan bli ett litet tapp. Men det är med förbehållet att inget omvälvande händer. Det behövs en attitydförändring på flera plan för att publiken ska komma till Olympia. Men hoppet finns att HIF kommer spela så pass bra att vi åtminstone får en eller två “lapp-på-luckan” i år. Säger 9.745.”

Blir det fullsatt när Imad gör sin hemmadebut? Foto: Samone Falkman
Årets publiksnitt, lägre eller högre?
Foto: Samone Falkman

Jimmy Fors:
“- En mellansäsong och många ”lågvattenmärke” som kommer på besök under året, tror inte publiksiffran kommer att skena iväg men 8273 känns som en ”bra” siffra sett till förutsättningarna.”

Bjarki Tordarson:
“- 11 067,7. En knapp bättring jämfört med 2013. Kan man få ordning på marknadsföring och erbjudanden så kan det blir det 12 754.”

Martin Klinteberg:
“- Leverera laget på plan så följer publiken med – med ett snitt på strax över 10 000 få klubben känna sig nöjda.”

Björn Velander:
“- 11002.”

Roland Nordqvist:
“- 9875.”

Simon Sandén:
“- x.”

Samone Falkman:
“- 9279.”

***

Vad tror du? Är vi på Allt Om HIF helt ute och reser? Har det slagit slint totalt? Är vi så rätt på det som man kan vara?
Vi vill gärna höra dina åsikter om HIF:s skyttekung, genombrott och vad du tror om publiksnittet på Olympia? Maila eller kommentera nedan!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*