Allt Om HIF tippar Allsvenskan 2014 – Del 1: Allsvenska sluttabellen och Flipp eller Flopp?

På söndag är det äntligen dags igen – Allsvensk premiär för HIF! Och precis som alla andra inom mediasfären, vill även vi på Allt Om HIF “leka experter” och bjuda er läsare på våra profetior!

Vi delar upp vårt siande om allsvenskan i två delar. I denna, den första ger vi er “facit” på hur den samlade bilden av alla medarbetares tips på sluttabell ser ut, samt lite mer input genom att utse årets flipp och flopp.

AOHTippar2014

Allsvenskan 2014

Visste du att det i år är exakt 90 år sedan som allsvenskan startades? Åren innan dess hette det svenska mästerskapet. Första året, som spelades höst/vår (1924/1925) vanns av GAIS. Men det var inte förrän säsongen 1930/1931 som Allsvenskan fick SM-status. I övrigt slutade HIF på en fjärdeplats den säsongen.

Men nu ska vi inte titta bakåt utan blicka framåt.
Hur slutar Allsvenskan 2014? Alla medarbetare på AOH lämnade in sina tips, och nedanstående är resultatet då dessa slogs ihop:

AOHtabell2014

***
Frågan vi medarbetare på Allt Om HIF skulle svara på:

Årets Flipp?

Fredrik Ymer:
“- Utan tvekan HIF. Och det faktum att hälften av alla allsvenska tränare har HIF-anknytning känns om inget annat, lite flipp-at?

Jimmy Fors:
“- Kalmar FF. Ny tränare och ny era, Hasse Eklund visade förra året att han kan skapa magi med väldigt små medel. Kalmar FF har stått för kontinuitet under en lång tid sedan Nanne Bergstrand lett laget, nu är det dags för nästa tränare att ta över och det känns som att Hasse kommer göra en bra säsong redan första året.

Roland Nordqvist:
” – Roar Hansen, som trots uteblivna förstärkningar fixar en topp3-plats.

Bjarki Tordarson:
” – Lag: Falkenbergs FF. Gjorde en stark säsong i superettan. Förtjänar att klara sig. Spelare: Beslutet att ha Kinnander i A-laget.”

Martin Klinteberg:
” – HIF såklart – utan profiler och fixstjärnor men med fullt av ungdomlig entusiasm tror jag att HIF överraskar många. Tippade som mittenlag av de flesta men vi som följt dom på försäsongen vet att det, numera, finns hungriga spelare på varje plats.”

Samone Falkman:
” – HIF kommer visa vilket jäkla starkt lag det kan vara.”

Björn Velander:
” – Pelle Olsson (DIF tränaren)

Simon Sandén:
” – Henke och Falkenberg, håller sig, relativt stabilt, kvar i Allsvenskan.”

 

Årets Flopp?

Fredrik Ymer:
” – Plast, balkongmatta – Det är alltid en flopp, och kommer alltid att floppa. I övrigt tror jag att publiken och publiksiffrorna lär floppa i år och argumenterar för en minskning av antal lag framöver!

Jimmy Fors:
” – Pelle Olsson, tränare i Djurgårdens IF. Pelle har varit framgångsrik under flera år uppe i Gefle (genom att hålla dem kvar i allsvenskan) men nu sätts han på prov på allvar, kraven är annorlunda i en storklubb och framförallt i en storstad, något som Pelle Olsson aldrig tidigare upplevt. Om det går bra för laget kommer medvinden men om det skulle bli uteblivna resultat kommer nog supportrarna ropa efter hans avgång, precis som under Magnus Pehrssons ledning, då står han nog inte pall tror jag.”

Roland Nordqvist:
” – MFF.”

Bjarki Tordarson:
” – Lag: Kalmar FF – Har varit “på gång” sen bröderna Elm lämnade. Utan Rydström och Berisha har jag svårt att se någon bära laget. Hallberg flyttar i sommar till Holland. Spelare: El Kabir – Om du utnämner dig själv som den bäste i någonting inom fotboll så kommer jag automatiskt att hoppas att du floppar. Övrigt: Domarkåren – Hey, what did you expect?”

Martin Klinteberg:
” – Elfsborg tippas, som vanligt, topp 3 men i år räcker inte truppen till. Inlåningen av Victor Prodell i all ära men kreavtivitet i form av Ishizaki och en Taco som är på nervarvning gör att Elfsborg blir ett mittenlag i år.”

Samone Falkman:
” – Gick sådär i BoIS och nu är det upp till bevis för Henrik Larsson – jag tvivlar…”

Björn Velander:
” – Gefle IF

Simon Sandén:
” – Publiksiffrorna runt om i landet. Den stora massan föredrar europeisk fotboll och tyvärr anser vissa att soffan är mer bekväm än läktaren.”

***

Vad tror du? Är vi på Allt Om HIF helt ute och reser? Har det slagit slint totalt? Är vi så rätt på det som man kan vara?
Vi vill gärna höra dina åsikter om Allsvenskan 2014 – Sluttabell, flipp och flopp? Maila eller kommentera nedan!

 

 

1 trackback/pingback

  1. Allt Om HIF tippar Allsvenskan 2014 – Del 2: Årets genombrott och årets skyttekung i HIF? : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*