Kan Noel Mbo vara något för HIF?

Det var nog många av oss, som samlats på Filborna IP i lördags, som gillade vad vi såg i den 19-årige anfallaren Noel Mbo.

Det är inte lätt att imponera efter några få träningar och 70 minuters spel på en platsmatta i Februari. Men provspelande Noel Mbo, från Gillingham, visade ändå prov på ett vårdat spel och anfallaren varit inte rädd att ta för sig. Och visst verkade även både tempo och fart finnas där. Efter matchen fick PeO Ljung frågan, av HDs Marjan Svab, om hans intryck av Mbo och visst lät väl vår huvudtränare imponerad av vad han såg:

-Där är tryck i Noel och där finns en “power”i honom som är intressant. Han är ung men har fungerat bra i både träning och i gruppen. En spelare som vi helt enkelt får utvärdera närmaste tiden

Huruvida HIF väljer att gå vidare med anfallaren eller inte återstår att se men med tanke på att det är måndag, och relativt lugnt på HIF-fronten, så kan vi ju även dela med oss av hur det ser ut när Noel Mbo gör mål. Hans 4-1 mål, i Gillinghams reservlagsmöte med Tonbridge, går inte av för hackor. Förspelet, till 5-1, kan också vara värt att notera. Se och njut!

Annars är kanske Brandon Hanlan mest framträdande i denna videon. 21-åringen kom till Gillingham inför denna säsongen och har tagit det steget som Mbo inte riktigt lyckats med. Hanlan är numera ordinarie i Gillinghams League One-lag men har, trots 23 matcher, bara noterats för tre mål. Men om vi nu åter fokuserar på Mbo så säger supportersajten “GillsInTheBlood” följande om vår provspelande anfallare:

He´s still young and very raw. Claearly has plenty of ability and his record at youth level indicates he knows where the net is. But he still has plenty to learn in terms of stepping up and succeeding at senior level

19-åringen har setts som väldigt lovande varpå Gillingham förlängde hans kontrakt i somras. Målsättningen var att han skulle klara av att ta klivet inför innevarande säsong men det har blivit skralt med speltid. Klubbens utsatta situation (21:a i League One) har även inneburit att man varit tvungna att förstärka på anfallspositionerna och därför har Mbo hamnat ännu längre från en startplats i början av året. Därför fick Mbo tillåtelse att testa vingarna, i HIF, under sex dagar.

Om Noel Mbo har någon framtid i HIF återstår att se men att där är mycket boll i 19-åringen är det ingen tvekan om

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*