Daniel Andersson “- Att få komma ut och prata HIF i regionen och med helsingborgaren ser jag som väldigt viktigt”

Daniel Andersson har precis klivit in för att förstärka HIFs sportkontor. Dels kommer han att arbeta med att marknadsföra klubben men han kommer även att stödja Alexander Ström i hans roll som SLO. Vi är många som vet vem Daniel Andersson är. ”Danne” har tidigare figurerat som målvakt med klassiska insatser som den mot Galatasaray, materialförvaltare och målvaktstränare. Under höstens sista två månader, när Pär skadade sig, hoppade ”Danne” in som back-up till Kalle Joelsson. Vi på Allt om HIF tog ett snack med Daniel för att höra hur det kommer sig att han nu är i denna roll och hur han ser på den.

Först och främst, hur är känslan nu när du återigen får jobba i HIF?

Att få jobba HIF är något jag önskat i många år, och har nu fått äran att kunna vara en del av resan framåt. Väldigt glad över detta!

Som sagt, du är återigen tillbaka i HIF, nu ska du arbeta med HIFs varumärke i regionen och även fungera som komplement till HIFs s SLO Alexander Ström. Hur ser du på din nya roll? Vad är det du vill bidra med till klubben?

Att få komma ut och prata HIF i regionen och med helsingborgaren ser jag som väldigt viktigt. Jag tycker att HIF ska vara omfamnande och inbjudande! Det är viktigt att vi kommer ut i regionen och ”ser folket” och det viktiga arbete de lägger ner i respektive klubb. Och på så vis börja bygga relationer som gynnar båda parter. Min långa erfarenhet som spelare har gett mig oerhört värdefull information och kunskap som jag kan använda för att stärka banden mellan vår publik och vår A-trupp. En oerhört inspirerande roll där min förhoppning är att få en mer enad bild kring HIF från alla parter.

Vad ser du för möjligheter för HIF att utvecklas marknadsmässigt och varumärkesmässigt? Vad ser du måste göras? Hur avgörande tror du att allsvenskt spel är för detta?

HIFs varumärke har alltid varit starkt men också naggats i kanten av diverse tråkigheter. Oavsett om det har varit publika incidenter eller dålig ekonomi så är det så att vi väljer att blicka framåt med en förhoppningsvis större medvetandegrad. I jakten på att förhoppningsvis bli en maktfaktor i svensk fotboll igen måste vi börja i absolut rätt ände! För att bygga något hållbart så måste vi vara ödmjuka och erkänna vart vi befinner oss just nu! Att HIF är i Allsvenskan är en solklar fördel om vi vill tävla på alla plan. Ekonomiskt långsiktigt, marknadsmässigt och intresset generellt. Väldigt viktigt att vi är med i högsta serien 2020 då det nya avtalet för Allsvenskan kickar in.

Daniel Andersson under sin aktiva tid i HIF! Nu väntar ett om än viktigare uppdrag för vår förre målvakt   Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Kan du berätta om vägen från det att du fick hoppa in som back upp i slutet av förra säsongen till idag när du är anställd i klubben?

Ca 2 veckor innan Pär Hanssons skada på hösten 2018 så anmälde jag mitt intresse av att få ingå i HIF’s organisation 2019. Pär skadade sig och HIF hörde av sig. Jag nämnde då att mitt intresse för att jobba för klubben 2019 står kvar förutsatt att vi tog klivet upp till allsvenskan. Att ta mig an uppdraget att vara målvakt i HIF’s A-trupp betydde att min familj bland annat ställde in en semester och planerade om vårt liv för två månader. Antingen äter-sover-skiter du fotboll som A-lagspelare i HIF eller så tar du och tackar nej. Motkravet från min sida var ett jobb i organisationen om HIF går upp. Jag lämnade en redogörelse till klubbledningen baserad på min kunskap och historik i klubben som klargjorde vad jag ansåg att jag kunde bidra med.Inhoppet i sista matchen med publikens stöd var ett minne för livet för mig!

Vad tror du om HIFs kommande säsong?

Det är såklart en skillnad på Superettan och Allsvenskan. Jag tror om skadorna kan hålla sig borta på tunga pjäser att HIF klarar säsongen bra. Hoppas vi säkrar det tidigt. 2020 är det viktigt att vi är med i Allsvenskan.

Hur ser du på framtiden för klubben? Både inom ditt arbetsområde men även i stort?

Framtiden blir ljus för klubben om alla fattar var vi är nu! Vi kan inte nonchalera något och tro att det löser sig nog bara för att vi är HIF. Vi ska dra nytta av vår erfarenhet som klubb och bygga på det som fungerat genom åren. ”The HIF Way” …. typ. För egen del hoppas jag kunna lyckas med att utveckla samarbetet med regionen och med vår publik och förhoppningsvis utvecklas jag som människa med.

Till sist, kommer vi få se dig göra några inhopp?

Ja, jag hoppar in när det är 2 min kvar i mötet med MFF på Olympia och vi leder med 3-0…..

 

Daniel vill givetvis avsluta intervjun med de bevingade orden ”Hååååååååååååå”.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*