Kan Khalili säkra HIFs budget?

Vågar HIF hoppas på en flytt för Khalili? Foto: Samone Klinteberg
Vågar HIF hoppas på en flytt för Khalili?
Foto: Samone Klinteberg

Efter succén i U21-EM så är det kanske inte så konstigt att intresset kring Abbe Khalili ökat. Enligt turkisk media är nu Real Betis intresserade av svenskens tjänster. Betis, som kommande säsong spelar i La Liga, håller på att förstärka sin trupp med målsättning att stanna kvar i högsta divisionen. Det som möjligen kan hindra en ev  övergång är att klubben, under gårdagen, gjorde klart med den franske mittfältaren Didier Digard. Den, något mer rutinerade fransmannen, spelar nämligen på samma position som Khalili och ses som en nyckelvärvning av spanjorerna.

Oavsett var den förre mittfältaren hamnar (om han nu lämnar Mersin) så rapporteras det om att HIF har en vidareförsäljningsklausul om 15%. Siffrorna det talas om i fallet Khalili är ca 37 mkr och då skulle HIFs del i det hela landa på ca 5 mkr. Något som borde klinga gott i var HIFares öron.

Innan säsongen deklarerade styrelsen att man behövde sälja av spelare för ca 7,5 mkr för att nå årets budget. Även om där finns intresse för spelare som Pär Hansson, Emil Kraft mfl så finns där fortfarande inga konkreta bud att ta ställning till och därför hade en ev vidareförsäljning av Abbe Khalili ge klubben lite ekonomisk andrum.

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*