Veckan som gick – v27

hififk

Det surras rejält om några av våra spelare och dessutom var det äntligen dags för den Allsvenska omstarten. Skadelistan har krympt och på annat håll så har en av våra seriekonkurrenter öppnat plånboken och plockat till sig en fd skyttekung. Trots semestertider så hände det en del under veckan som gick…

Ingen har väl undvikit att det surrats en del senaste tiden om några av våra spelare. Transferfönstret har öppnat och runt om i europa håller klubbar på att fylla på sina förråd med olika spelartyper. Att där finns ett intresse för några HIFare är kanske inte heller så konstigt. Om det sen blir en konkret övergång, för någon av dem, återstår att se.

Lämnar Hansson HIF?
Lämnar Hansson HIF?

Pär Hansson har, under våren, hittat tillbaka till 2011:as storform och att det finns ett intresse av att värva en av Sveriges främsta målvakter är kanske inte så konstigt. Vår målvakt blir inte direkt yngre (29 år) och skall han iväg så är det nu. För en spelare som kom till klubben redan 2001 så är jag den förste att unna Hansson ett proffskontrakt. Sen är det kanske inte lika “sexigt” i sammanhanget att det verkar röra sig om nordiska klubbar…

Foto: Bjarki Tordarson
Krafth till Roma?
Foto: Bjarki Tordarson

Emil Krafth har ju redan innan säsongen aviserat att han är redo att lämna. Hade inte en olycklig ryggskada satt stopp för Krafths medverkan i sommaren U21 EM så hade han troligtvis redan varit klar för någon klubb på kontinenten. Nu ryktas det om Italienska Roma och det är ju definitivt ingen småklubb. Och med tanke på att försvararen ännu står under kontrakt så kan det var en sådan ev övergång som räddar HIFs ekonomi denna säsongen?

På tal om ekonomi så verkar det var just pengarna som satte stopp för en intressant återkomst under förra veckan. Skyttekungen Imad Khalili vände åter hem och ett självklart val borde ju varit HIF men istället blev det Stockholm och Hammarby för 28-åringen. Dessutom fick han sällskap av backen, Richard Maygar, som även han funnits på HIFs radar inför säsongen. Men, som sagt, money talks och så länge HIF inte säljer så kan vi inte heller värva….

Imad Khalili - I rätt HIF! Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili – I rätt HIF!
Foto: Bjarki Tordarson

Däremot återvände ett av våra “nyförvärv” i veckan. Äntligen verkar nämligen Anton Wede vara hel igen. Med tanke på att den förre Falkenbergaren tillhörde de främsta under försäsongen så är han ett välkommet tillskott på vårt mittfält framöver.

Omstarten mot Häcken hade dock tyvärr mer att önska. Förlust med 3-2 i invigningen av ännu en plastmatta och efterspelet handlade mycket om att där fanns vissa i laget “som inte gjorde jobbet”. Med tanke vår nuvarande tabellposition så krävs det att alla gör just jobbet för vi behöver alla poäng, såväl hemma som borta, som vi kan roffa till oss under den tuffa höstsäsongen. Kul dock att se att Robin Simovic fortsätter att leverera. För att inte tala om Victor Pálssons volleyträff!!!

21-10 i avslut, till hemmalaget, talar dock sitt tydliga språk och om inte nämnda Hansson storspelat så hade det inte slutat vid de tre hemmamålen som föll (kanske blir Djurgårdsmatchen Pärs sista match i HIF?). Men tappar man ledningen två gånger om så får man åka hem med noll poäng i bagaget oavsett ribbträffar osv.

Foto: Samone Klinteberg
Södra stå.
Foto: Samone Klinteberg

Mitt i eländet så var det ändå en fröjd att se bortaföljet. Det är där ni har er ryggrad HIF – glöm aldrig det! Som Rosehill Park skriver på BakgatanAtt över 500 män, kvinnor och barn ändå bestämmer sig för att offra 8-10 timmar av sin lediga sommarsöndag på att stötta HIF skänker ett fint hopp om framtiden”

På måndag är det dags för omstart även på “byggplatsen” Olympia. Motståndet står Djurgården för och med tanke på förra årets premiär så kommer det onekligen att skrivas mycket om denna match i media de kommande dagarna. Förhoppningsvis avskräcker detta inte publiken att bege sig till vår hemmaborg. Själv hoppas jag på fint väder, gott om publik, härlig stämning och tre viktiga poäng!

Vi ses på Olympia

Martin Klinteberg BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*