Kan HIF upprepa målkalaset?

Målfesten mot Trelleborg var något av de roligaste jag upplevt på länge som HIF-vän. Något liknande har vi inte varit med om sedan segern med 9-0 mot Halmstad för några år sedan. Och, som av en händelse, väntar HBK i nästa omgång. Gissa om HIF:s trogna supporters vädrar morgonluft. Det är klart att det ska bli ännu en storseger…

Helt orealistiska är inte förväntningarna med tanke på vad de spanskinfluerade hallänningarna åstadkommit hittills i år. Jumboplats med futtiga sju poäng och 8-20 i målskillnad skrämmer sannerligen inte.

Trots dessa förutsättningar är det kanske på sin plats att påminna om att inga matcher är vunna i förväg. HBK kämpar för livet och för att påbörja klättringen uppåt. De torde vara väl medvetna om att enda chansen till poäng är en extrem defensiv. Sedan är det förstås inte så mycket som talar för att Halmstad har det spelarmaterial som krävs för att genomföra oavsett vilken genialisk taktik den spanske tränaren Pep Clotet skulle kunna tänka ut.

I själva verket är nog HIF-spelarna sina värsta motståndare själva i den matchen. Det gäller att inte killarna har drabbats av hybris efter 7-3-segern i lilla Skånederbyt. Ett gott självförtroende är en stor tillgång, högmod kan fälla den störste.

Lite lustigt var det att efter att jag i förra krönikan, inför TFF-matchen, pekade på att HIF grundlagt serieledningen genom att släppa in få mål trots att laget även gjorde få mål framåt. Sedan ”kom alla känslorna (läs målen) på en och samma gång som Per Gessle (vill jag minnas?) sjöng för några år sedan.

Efter att ha genomlidit det mållösa eländet i Norrköping kom det som en befrielse. Så fantastiskt roligt att få se alla våra tre anfallare bli tvåmålsskyttar och lika roligt att May fick utdelning.

Ärligt talat så skiter jag i att försvarsspelet var det sämsta hittills i år och jag tycker att Pär valde precis rätt tillfälle att göra sin sämsta insats i år.

Det är klart att en del experter pekat på att Trelleborg var ju riktigt usla, men då vill jag påpeka att det skiljer en poäng i tabellen mellan TFF och Norrköping. Kvalitetsmässigt är det inte så stor skillnad mellan de båda lagen.

Nej, det som hände dagen före Midsommarafton var att HIF äntligen hittade det offensiva spelet och inte minst att Alexander Gerndt hittade formen. Kände han lukten av transferfönstret och ville höja sitt värde eller fanns det någon annan förklaring?

Flera av målen var riktigt läckra och hade högt underhållningsvärde.

Det är klart att ledarstaben knappast var nöjda med försvarsinsatsen men jag är övertygad om att 0-0 i Norrköping var en bidragande orsak till den taskiga publiksiffran. Om någon på marknadssidan kunnat gå ut i förväg och lova att publiken skulle få se tio mål och en stabil hemmavinst tror jag inte många platser stått tomma på Olympia.

Kan killarna greja ett nytt målkalas i Halmstad så tror jag det kan bli riktigt trångt på läktarplats när pånyttfödda Djurgården kommer på besök den 11 juli.

3 kommentarer

  1. Nu har jag missat både 9-0-matchen och 7-3-matchen. Tycker Roland att jag ska undvika Örjans Vall på måndag?

  2. Verkar smart. Med tanke på hur HIF spelat när jag själv varit på plats tänker jag också välja TV-soffan…

  3. Jag såg både 9-0-matchen samt året efter då det slutade 1-1 men där HIF var nästan lika överlägsna men tänker inte missa dagens drabbning!! Min brosa var med mot TFF senast och förra gången han såg dom slog hans namne till och sänkte HIF så nu tror jag inte på mer skrock men däremot hoppas jag försvaret i HIF skärper sig för så givmilda (om än 4 av målen var snygga kombinationer från HIF-killarnas sida) är inte alla allsvenska försvar som vi de andra 6 målen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*