Conny – dagen efter: – Våra byten rena säkerhetsåtgärder

Det är midsommarafton men Conny ställer ändå upp på en kort intervju angående gårdagsmatchen mot Trelleborg.

Glad midsommar på er!

Tack detsamma! Har du plockat fram sillen och det andra än?

Nej inte än, och det blir väl bara sill, drycken får vänta, det är ju match på måndag..

– Haha, jo det stämmer ju..

Och gratulerar till uppvisningen.

– Ja, det är en ovanlig allsvensk match. Inte ofta det blir tio mål i en match.

Kan faktiskt inte påminna mig om när det hände senast. För HIF:s del har det dock varit nära vid tre tillfällen sedan vi gick upp. Mot Halmstad 2007 (9-0), mot Trelleborg (1993) då det slutade 4-5. TFF-seger på Vångavallen och mot TFF (1999) 5-3. (Not: Det året vi tog guld och på läktaren fanns 9978 åskådare)

– Så det var såpass nära ändå? Det var igår ändå ingen seger i överkant. Vi kunde vunnit med ännu större mariginal.

Jo chanser till det fanns ju.. Vad gjorde att det fungerade i denna match?

– Vi tar mycket fler löpningar och därmed skapar vi mycket fler målchanser. Ett exempel är Rachids löpning in från kanten och plötsligt blir han nerdragen vid straffpunkten. Den typen av löpningar gör det mycket svårare för motståndarna att försvara sig mot. Detta saknades mot Norrköping. Där spelade vi oss till de lägen som vi ville fram till straffområdet. Vi söker att hitta spelare mellan mittfält och backlinje som är rättvända. Oftast Rasmus. Mot Norrköping gavs bollmottagaren inget vidare alternativ, igår gjordes detta. Med dessa löpningar skapar vi övertag 3-2 eller 4-3 och då blir vi väldigt farliga.

Det märktes ju igår om man säger så. Vad säger du om Gerndt?

– Vi visste ju vilken kapacitet han besitter och han har varit på uppåtgående. Igår var han mycket bra, men det var våra övriga anfallare också.

Jag hade lite svårt att förstå ert snack efter Norrköping att ni var på g. Det märktes ju inte från läktaren men med gårdagens match i minnet har jag större förståelse.

– Det vi var bättre på mot Norrköping än mot Gais var att vi fick fram bollarna till rättvända spelare, precis som jag sa innan. Det kan vara svårt som åskådare som ofta ser på slutresultatet och inte på vägen dit. Då tänker jag på varje enskilt anfall.

– Vi talade mycket om hur vi skulle göra och det vi kom överens om genomfördes till hundra procent. Men naturligtvis trodde vi väl inte att vi skulle göra sju mål ändå.

Naturligtvis måste jag, som helsingborgare, ta upp de tre baklängesmålen.

– Det var kanske lite onödiga mål att släppa in, men jag är inte särskilt orolig. Individuella misstag sker då och då. Ska de ske så är det väl lika bra att de kommer i en match där vi själva gör sju mål. (Conny skrattar till)

Samtidigt lär vi oss såväl av framgång som motgång. Det som var extra skönt igår var tre poäng och fyra plusmål.

Matchens delikatess, bland oerhört många, vilken tror du jag tänker på?

– Det var en svår en denna gång..

Johan Eiswohlds framspelning till det sjunde målet. Direktskarv rakt på fötterna på Sundin..

– Johan kommer in och väljer enkla alternativ och plötsligt kommer denna geniala passning. Ja, det var en delikatess för fotbollsögon.

Du gör två byten som en del undrade över. En stark Rasmus tex.

– Våra byten är rena säkerhetsåtgärder. Rasmus var lite stel i ljumskarna före match men det släppte under uppvärmningen. Gashi har problem med en hälsena och därför byttes han ut. Vi har tätt med matcher och måste ta vara på tillfällena att vila.

May Mahlangu gör sin bästa för året, när han precis skrivit på en tillfällighet?

– Nej det tror jag inte faktiskt. Det betyder mer än vad man kan tro. Det kan verkligen ha en påverkan.

På tal om kontrakt, hur ser det ut med fönstret? Tappar vi några och hur jobbar ni för att täppa igen detta?

– Vi vet väl egentligen inte om vi tappar någon överhuvudtaget som det ser ut nu. Det snackas en hel del med byten och sånt men vad jag förstår grundar sig detta mest på att vi för samtal med FCK om Peter Larsson. Det är inget nytt där i alla fall.

– När det gäller förstärkningar så har vi, som vanligt, olika block där vi listar spelare som är intressanta beroende på hur vår ekonomiska situation ser ut.

Sebastian Andersson?

– Kommenterar, som du vet, inga namn. Vi har som sagt olika block som är anpassade till om någon lämnar, vem som lämnar och hur mycket vi har att röra oss med. Men vi ligger långt framme i planerna och har, vad vi tror, lösningar på alla eventuella problem.

Slutligen, Halmstad på måndag på Örjans Vall. HIF:s värsta arena. Hur ser du på den matchen?

– Trots deras placering kommer vi inte att underskatta dem. Verkligen inte. De är svårscoutade dessutom då vi inte vet hur det blir med deras spanjorer. För egen del har vi alla i träning. Ja, förutom Hannu då förstås.

– Det blir säkerligen en tuff match, men nu är det snart dags för midsommarfirande. Hälsa alla supporters en god och glad midsommar!

Det ska jag göra och ha en bra dag själv så hörs vi på tisdag.

– Det gör vi!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*