Det nalkas sommar, sol och semester.


En underbar period för de flesta, men också en tid av nervositet för oss fotbollsälskare. Och oron om vad som kan komma att ske under perioden då transferfönstret öppnas på vid gavel, är helt klart befogad. Allsvenskans status är ofta ifrågasatt och med tanke på de skrala framgångarna i de europeiska cuperna på senare år, är kritiken kanske till viss del befogad. Men i motsats till de flesta andra europeiska ligor har vi en jämn liga, där slutsegraren på förhand sällan går att förutspå.

Vi vet vår plats i hierarkin och det är bara att inse att vi aldrig kommer att kunna konkurrera med de största ligorna, vare sig ekonomiskt eller i attraktionskraft. Således är det av största vikt om vi skall upprätthålla intresset för allsvenskan att vi fortsätter att producera talanger. Likaså är det viktigt att vi gör vårt yttersta för att leda dem i rätt riktning i sina karriärer, den dag de anser sig vara redo att gå vidare.

HIF har kollektivt gjort en fantastisk inledning på årets säsong. Något som också har fått utländska klubbar och agenter att flockas till Olympia, likt pensionärstanter till en realisation. Med all respekt för de klubbar som har anmält intresse, så är det ändå inte någon som jag höjer på ögonbrynen för. Om det nu är som så att våra spelare för stunden endast attraherar, en skandinavisk toppklubb, eller ett antal mindre etablerade klubbar i Holland, så hoppas jag innerligen att berörda spelare väljer att ha lite is i magen.

Från klubbens sida påstår man sig vara långt framme med alternativa ersättare utifall någon spelare skulle försvinna redan i sommar. Men även om det förvisso känns bra, kommer det onekligen att lämna en besk eftersmak vid tanken på att någon övergett kampen om SM-guldet, till förmån för bortamatcher mot Horsens, Sönderjyske och Köge.

När höstsäsongen drar igång får vi se om någon eller några har lämnat, samt vilka som finns kvar. Oavsett så skall det bli intressant att följa avslutningen på årets allsvenska och jag är övertygad om att flera helsingborgare redan har börjat drömma om den 23e oktober och chansen att få återuppleva scener likt dessa.

Det tål att upprepas – en sådan sak som marknadsvärde försämras ju inte direkt av framgångar.

1 kommentar

  1. Jag hoppas fr.a. att HIF har is i magen.
    Exeptionella spelare med långa kontrakt skall man inte behöva sälja till första bästa? (kanske sämsta) spekulant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*