Jörgen Lennartsson: “Resultatet är Ej Godkänt”

210212 Tränare Jörgen Lennartsson under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Efter en 0-0 match på Olympiafältet fick AOH en pratstund med Jörgen Lennartsson. Huvudtränaren väljer att recensera matchen på följande sätt.

” – Första kvarten hade vi för dålig aggressivitet och för dåligt passningspel. Sen tyckte jag att vi spelade upp oss markant och sen har väl en helt okej halvtimme i första halvlek. Där tar vi kommandot i matchen, styr matchen och är det laget som har bollen och som skapar målsituationer. De har väl inga avslut överhuvudtaget sista halvtimmen.”

“Andra halvlek periodvis okej början. Sen känns det som att matchen successivt dör ut. Stundtals blixtrar det till med en del okej anfall och när vi väl för upp nivån med tempo så kommer vi ganska enkelt till målsituationer, när vi väl sätter fart på bollen och spelar som vi ska. Nivån mellan bästa och sämsta perioderna i passningspelet är det för stor skillnad på. Lägstanivån i vårt passningsspel är för låg för att vi ska kunna vara nöjda med det. Högstanivån är bra. Då spelar vi en fotboll som skapar målsituationer.”

“Sen kommer vi till det som jag vet att ni vill att vi ska prata om, nämligen målproduktionen. Målproduktionen är såklart för svag eftersom vi har säkert 10 målsituationer. En del blir målchanser och en del blir målsituationer som inte blir målchanser och en del blir målsituationer som inte blir målchanser och några få blir till målchanser. Där är vi för oskickliga i den sista fasen av spelet. I en sån här match ska vi kunna ett antal mål på de målsituationerna som dyker upp. Där är vi inte tillräckligt skickliga. Utan det måste vi jobba vidare på.”

210327 Värnamos Wenderson Oliveira do Nascimento och Helsingborgs Adam Kaied under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Värnamo den 27 mars 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0041

Huvudtränaren vill inte recensera sina spelares prestationer allt för mycket men väljer ändå att säga följande:

” – Vissa spelare tycker jag gör en bra match och vissa spelare gör en mindre bra match. Vissa spelare gör en del saker bra och en del saker sämre.”

“Adam [Kaied] Spelar 81 minuter på en plats som kanske inte är hans allra bästa plats men som är väldigt spännande position i han i. Jag tycker han kom undan i sin debut med ett helt okej betyg. Det var kul och se. Han har teknik, han har fart. Han behöver jobba lite med sina värderingar men han gjorde det helt okej.”

” – Bödvar [Bödvarsson] visar framför allt upp en väldigt god speluppfattning. Han är väldigt bra på att positionera sig, flytta, ligga rätt, avståndsbedömning. När ska han flytta fram, när ska han flytta in, när ska han flytta ut och har en väldigt fin vänsterfot. Så jag tycker att hans debut var positiv också.”

Jörgen Lennartsson väljer till sist att summera matchen på fäljande sätt:

” – Totalt sätt så är vi inte nöjda med resultatet. Resultatet är ej godkänt. Prestationsmässigt okej periodvis, periodvis mindre bra. Bra med att hålla nollan. Bra med ett försvarspel som gör att de knappt har några målchanser förutom några fasta situationer. Anfallsmässigt så har vi höga toppar och djupa dalar. Vi behöver utveckla vårt spel runt straffområdet. Vi har väldigt många lägen där vi slarvar både med teknik och med val.”

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*