Inför Tenhults IF – Akademi HIF

Efter två raka förluster är det nu dags för Akademilaget att vända den negativa trenden när de gästar nästjumbon Tenhults IF. 

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Efter två raka uddamålsförluster måste revanschlusten vara stor?

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Självklart är det så! Två förluster där vi minst borde haft med oss två poäng gör ju att vi inte alls är nöjda. Spelet och bollinnehavet ute på plan är vi nöjda med samtidigt vet vi att vi vinner inga matcher på det!

Vår känsla är att vi spelmässigt varit mycket bra, men att vi är tillbaka lite där vi var i början av våren när det gäller spelet i båda straffområdena. Vi har bytt ut några spelare, så det kan kanske vara en liten förklaring, men det kommer att vara helt avgörande för oss hur snabbt vi får alla att förstå detta igen.

Vad har ni tränat och pratat om efter den senaste matchen?

Vi har egentligen bara pratat om en enda sak… Det är beslutsamhet och offervilja i båda straffområdena och det har vi jobbat med hela veckan.

Eftersom vi vet att vi är bra på spelet ute på plan, så är det den viktigaste faktorn för oss för att vinna matcher. Och det är ju därför vi spelar…

Albert Berisha är tillbaka efter sin avstängning, blir det en förstärkning för er inför Tenhults matchen?

Foto: Bjarki Tordarson
Kommer Berisha avgöra matchen?
Foto: Bjarki Tordarson

Albert har varit bortrest på bröllop hela veckan utan att träna, så vi har inte bestämt än om han kommer att starta. Dock är det bestämt att han kommer att vara med i truppen och då har vi ju ett triumfkort att slänga in.

Nu möter ni Tenhult som just nu ligger näst sist, hur mycket vet ni om dem på förhand?

Vi vann ju över Tenhult senast med 6-0, så utmaningen för oss blir att inte underskatta dem. I den matchen tyckte jag att Tenhult var något bättre än oss i första halvlek, men vi hade flyt som fick med oss 1-0 till halvtid. I andra halvlek gör vi kanske vår bästa halvlek under våren och vinner den med 5-0.

Tenhult är ett helt okej lag som vi absolut måste se upp med. Ställer vi ut skorna, så förlorar vi!

Vi supportrar hoppas på ett nytt målfyrverkeri.  Foto: Samone Falkman
Vi supportrar hoppas på ett nytt målfyrverkeri.
Foto: Samone Falkman

Kan du avslutningsvis gissa hur matchens karaktär och utgång kommer bli? 

Med tanke på båda lagens tabellsituation, så blir det ju en 6-poängsmatch som är enormt viktig för oss båda. Det innebär att det säkerligen kommer att bli en tuff match med mycket kamp.

Givetvis går vi för vinst och spelar vi som vi ska plus att vi lägger till 15 % i beslutsamhet över hela planen, så tror jag vi vinner!

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*