Allt Om HIF tippar Allsvenskan – Omgång 20

Hösten är i antågande och guldracet har blivit tillspetsat. I ikväll drar den 20:e omgången igång och om ni vill veta hur det slutar så ska ni läsa tipsen från Fredrik Ymer och Jimmy Fors. Även den uppskjutna matchen från omgång 15 mellan IFK Norrköping och Djurgården är med.

AOH Tioppar

1) Östers IF – Syrianska FC

Fredrik: Öster tog en lika välförtjänt som viktig seger sist mot BK Häcken. Det bör bli lite enklare denna gång då det är avhängda Syrianska som kommer på besök på MHA. Jag är övertygad om att Öster tar med sig “vinnarkänslan” från förra matchen och levererar en seger.
Slutresultat: 3-1

Jimmy: Båda lagen i ett läge där man måste vinna, frågan är om inte det är i närmast hopplöst för Södertälje laget om man inte vinner denna match, det lär dock bli svårt för dem då självförtroendet är i rejäl svacka. Man kämpar och står upp i 90 minuter men faller med uddamålet, att de gör det här vecka efter vecka skall de ha en eloge för. Dock handlar fotboll om att göra mål och det tror jag att Öster kommer göra både först och sist i denna match.
Slutresultat: 1-0

—————————————————–

2) IFK Norrköping – IF Brommapojkarna

Fredrik: Norrköping överraskade HIF-spelarna senast på Olympia. Dock är inte jag speciellt övertygad om att Norrköping är “så bra” som de såg ut att vara mot HIF. Men deras spel bör räcka för att ta poäng och kanske seger mot BP.
Slutresultat: 1-1

Jimmy:IFK Norrköping imponerade stort på Olympia utan att vinna och frågan är om man inte sålt målfabrikationen genom att släppa både Thorvaldsson och Khalili. BP har haft det svårt hela året men spelar med ett ungt, ambitiöst lag som tror på sin spelidé “no matter what”, vilket i sig både är utvecklande och imponerande. Brommapojkarna imponerade när de slog Djurgården med 3-0 och man både undrar och förbluffas om de kan göra om den bragden. Jag tror på ett oavgjort resultat mellan konstgräslagen.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

3) IFK Göteborg – IF Elfsborg

Fredrik: Viktig match för bägge lagen. En chans att ta tre viktiga poäng och hänga på det slutspurtståg som HIF sitter i förarsätet av. Jag tippade inför säsongen IFK Göteborg som största utmanare till HIF och detta föranleder mitt tips denna vecka och match.
Slutresultat: 2-1

Jimmy: Ett “västkustsderby”, där storstadsmänniskorna (IFK:arna) möter bönderna (Boråsarna), en viss stämning hänger över matchen och det handlar om så mycket mer än bara prestige. Göteborg har fått ett visst häng på toppen och en guldbiljett till att hänga på i racet medans Elfsborg vid en eventuell förlust definitivt känns borta från titelracet. Jag tror på en solid insats från hemmalaget och en övertygande seger, Hysén och Vibe känns som de hittat varandra på riktigt så det blir lekstuga mot Ellos backlinje.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

4) Djurgårdens IF – BK Häcken

Fredrik: Bara att konstatera att alla matcher är viktiga i den allsvenska serien. Och denna är inget undantag.En förlust för Häcken och fjolårets “Rock N’ Roll”-lag är på allvar inblandade i bottenstriden.
Slutresultat: 1-0

Jimmy: När de på elfte respektive tolfte plats i serien ställs mot varandra känns det ovisst, ingen av de två känns som på säker mark och båda får slåss för sin överlevnad under hösten. Det verkar dock som BK Häcken får dras med en del skador och det kommer givetvis påverka dem negativt om man tvingas spela utan de få spelarna som får godkänt betyg för sina insatser i år. Djurgården är ojämna men vi såg effekten av hemmaplan senast mot Helsingborg, om publiken bara kan lyfta dem igen så går de vinnande från plastmattan på Tele2 Arena.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

5) Halmstads BK – Gelfle IF

Fredrik:Jag tror på Halmstad mer än vad hoppas att Gefle ska förlora. Logiskt eller hur? Halmstad ska vara ett allsvenskt lag 2014, och nu är det hög tid att visa det…
Slutresultat: 2-0

Jmmy: Halmstad har varit under isen hela året och lyckas sällan kombinera bra matcher med tre poäng, men likväl tror man på långsiktighet och gick i dagarna ut och förlängde tränare Gustavssons kontrakt. Den kontinuitet och trygghet man försöker skapa tror jag gynnar truppen som nu kan fokusera enbart på det sportsliga och strunta i alla rykten om ett ev. tränarbyte. Gefle är ett lag man önskar trillar ur varje år och 2013 är inget undantag från min sida, resorna, konstgräset och det usla publiksnittet är mina främsta anledningar. Halmstad tar en knapp seger mot dem och jag tror det är Bohman som gör det sista målet.
Slutresultat: 1-0

—————————————————–

6) Kalmar FF – Malmö FF

Fredrik: Känslan säger att det är helt öppet mellan dessa lag. Känslan säger att matchen kommer bli målrik. För en gångs skull litar jag inte på den känslan.
Slutresultat: 0-0

Jimmy: Kalmar har inte övertygat mig i år och ställs här mot ett guldjagande Malmö FF som definitivt har fått upp flåsen efter 1-0 vinsten mot AIK senast. Skall Kalmar rubba Malmö på söndag krävs det mer än ett mirakel, mer än att (enligt Jens Fjällström) “SUPERTALANGEN” Melker Hallström dominerar på mittfältet för dem. Det är svårt att se att de skall rubba MFF och tyvärr, säger HIF-hjärtat, reser Norling och grabbarna hem med fler poäng att sätta in på “banken”.
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

7) AIK – Åtvidabergs FF

Fredrik: Hybrisen i Stockholm *host* förlåt… – SOLNA – är enorm. Jag kan nästan svära på att de redan har bokat guldbankett, tatuerat in något med fiskanknytning samt börjat lackera hattarna. Och precis som antiklimaxet 2010, efter kampanjen “Kom och ta oss!” – Så blir det precis vad Åtvidaberg kommer göra; Ta ner AIK på jorden igen!
Slutresultat: 1-2

Jimmy: AIK gick på plumpen senast mot Malmö och är förstås revanschsugna, om de inte tar tag i taktpinnen direkt får de större sträcka tillbaka till titelracet. Det finns en vinnarmentalitet i truppen och man får en viss hjälp, både av publiken (stödet) och förbundet (arenan och domarna), därför blir det en “jävligt” svår nöt för tränare Swärdh i Åtvidaberg att knäcka. Men Åtvidaberg får inte underskattas och det skulle inte alls förvåna mig om de lyckas knipa en poäng med sig hem från Vännernas arena.
Slutresultat: 2-2

—————————————————–

8) Mjällby AIF – Helsingborgs IF

Samone Falkman
HIF har revanch att utkräva på Mjällby.
Foto: Samone Falkman

Fredrik: Nu är det dags att trimma in maskineriet igen för Roar & Co! Gruset som ställt till med hackandet och knackandet i de annars så välsmorda kugghjulen ska städas ut! Smörj in delarna och tryck på knappen, nu kommer “The Mean Red Machine” igång igen, och det med kraft!
Slutresultat: 1-4

Jimmy: Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Roars manskap, även om man inför den här omgången har serieledningen i behåll är det tveksamt om man behåller den med samma spel som mot Djurgården och Norrköping. Mjällby har överraskat många under året men det har trubbat av och de överraskar ingen längre. Hur Roar kommer formera laget på måndag är ovisst men det är min starka övertygelse att han tar ut det lag som är bäst för dagen, det skall bara vinnas och utkrävas revansch för i våras.
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

9) IFK Norrköping – Djurgårdens IF (Hängmatch från omgång 15)

Fredrik: Plastmatch. Ett givet kryss. Blir det några mål? Förmodligen inte…
Slutresultat: 0-0

Jimmy: Jag tror det kommer att bli en tight match mellan två lag som har en gemensam nämnare, båda har spelat bra mot Helsingborgs IF på sistone. Givetvis påverkar inte det denna matchen, men Djurgården har sluppit tappa nyckelspelare likt “Peking” och det tror jag kommer fälla avgörandet.
Slutresultat: 0-1

bbl_fredrik_ymer

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*