Oavgjort för Akademilaget mot Tenhult

Foto: Bjarki Tordarson
Mohamed Ramadan i Akademilagets tröja Foto: Bjarki Tordarson

Akademilaget åkte i eftermiddags till Tenhult utanför Jönköping för att spela hem tre poäng. Efter 6-0 i mötet hemma var man invaggade i en falsk säkerhet visade det sig. Jag pratade med tränare Ohlander efter matchen.

Ohlander
Tränare Ohlander var besviken efter matchen.
Foto: Bjarki Tordarson

2-2, hur tycker du det speglar matchen?
Jag tycker vi börjar bra, de 25 första minuterna  spelar vi jättebra. Sen blir vi lite chockade när de gör 1-0 på en omställning. Sen har vi lite tur när vi gör 1-1 minuten efter. Men sen faller vi in i en falsk trygghet när vi tycker att vi har koll. Vi känner att det här fixar vi och då faller vi ner och börjar spela på Tenhults villkor. Resten av första halvlek är en av våra sämsta halvlekar på länge. I halvtid pratar vi om vad vi måste ändra men så kommer de ut och gör 2-1 direkt efter pausen och då blir vi lite chockade och faller återigen in i deras spel. Sen har vi lite tur och lyckas kvittera med tio minuter kvar. Men 2-2 känns som en förlust. Det känns som om vi är trötta, kanske för att många av spelare spelat dubbelt, bland annat med U21-matcher.

Du pratade på förhand om att det var viktigt att inte underskatta Tenhult, var det där det brast?
Jag tycker vi börjar bra, men sen när vi känner att vi har kontroll, speciellt efter 1-1 känns det som att det kan rinna på och då faller vi in i deras spel. Men jag skulle inte kalla det underskattning, mer att man känner en falsk säkerhet när man har koll och då går man ner sig lite.

Foto: Bjarki Tordarson
Mohamed Ramadan blev tvåmålsskytt
Foto: Bjarki Tordarson

Vad tar ni med er från denna matchen till mötet med Dalstorp kommande fredag? 
Inte så mycket faktiskt, de första 25 minuterna men också att vi vänder ett underläge. Det som känns bra nu är att vi har en träningsvecka tillsammans, inga U21-matcher som ska spelas, och det finns ett behov av att träna tillsammans i truppen.

I och med det oavgjorda resultatet idag så ligger Akademilaget och det kommande motsåndet Dalstorp på samma poäng, dock har Akademilaget bättre målskillnad. Men det kommer definitivt bli något av en sexpoängs match på fredag.

Startelva: Andreas Linde – William Möllestam, Victor Wahlgren, Miodrag Cvetkovic, Fredrik Widlund – Erik Kronholm, Måns Ekvall, Yonathan Getachew, Michael Babier– Mohamed Ramadan, Anton Kinnander

Avbytare: Mattias Freij, Hampus Agerström, Albert Berisha, Erik Dahl, Tobias Svensson, Alexander Jovcic, Youssef Al Habduni

Mål: Mohamed Ramadan x2

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*