Inför Sirius-HIF med Adil Kizil “Det finns möjligheter att straffa dem”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

En skön seger mot Norrköping senast gav tre viktiga poäng som tog HIF från sistaplatsen, hela vägen upp till 12:e plats. Tabelläget är kanske inte det stora i sammanhanget då många lag ligger på liknande antal poäng, men tre poäng har ändå gett lite mer arbetsro i det hela. Ikväll väntar en av årets överraskningar, IK Sirius, på bortaplan för Skånes Stolthet. Vi hörde med HIF:s chefsscout Adil Kizil om hans tankar inför matchen.

Härlig seger senast. Vad känner ni såhär i efterhand och vad tar ni med er från den matchen?

Först och främst var det en väldigt fin seger. Vår första halvlek var riktigt bra där vi fick igång ett anfallsspel och kunde trycka ner Norrköping. Vi släpper fortfarande till lite för mycket bakåt enligt oss själva, men anfallsspelet kan vi definitivt ta med oss.

Många unga spelare har fått spela i år, särskilt i matchen mot Norrköping. Hur går tankarna kring det och hur ser ni på det framåt?

Det är en sak som vi gärna gör och har gjort över hela säsongen egentligen. Vi försöker få in de unga och ge dem möjligheten att växa in i sina roller, vilket vi tycker att flera också har gjort medan andra är bra på gång med den biten. Det är klart att det är extra roligt att vinna över ett så pass bra lag som Norrköping med egentligen halva startelvan fylld med ungdomar. Det hela gör en väldigt glad och bidrar även stort till klubben som helhet.

van den Hurk fick syna det röda och är därmed avstängd mot Sirius Foto: Johan Lilja

Anthony van den Hurk och Martin Olsson är två kuggar som båda är avstängda i kväll. Hur ska ni ersätta dem?

Det går såklart inte att ersätta dem rakt av då det är två kvalitetsspelare. Vi får laborera om lite helt enkelt, men vi har stort förtroende för vår spelartrupp och ser det hela mer som en möjlighet för andra spelare att få chansen.

Vad har ni för tankar om Sirius och matchen?

Sirius har överraskat i år och var särskilt bra i början. Formen har dippat lite för dem på senaste tiden då de bland annat har kryssat många matcher, lite som oss där i en period. De spelar väldigt framåtlutade med väldigt bra offensiv fotboll, men har samtidigt släppt in väldigt mycket mål. På hemmaplan har de släppt in hela 17 mål så här långt så det finns möjligheter att straffa dem. Kan vi fortsätta prestera i vårt försvarsspel och jobba hårt så kommer där finnas stora möjligheter att ta med oss alla tre poängen hem.

Matchen spelas på Studenternas IP med start klockan 19.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*