Inför- med P-O: Sörum skadad

Som vår krönikör Roland Nordqvist önskade. Erik Sundin startar i kvällens match då Thomas Sörum fortfarande inte tränat sedan matchen mot Örebro.

– Det är korrekt. Thomas har inte tränat och därför är det Erik Sundin som kliver in från start i kvällens match.  Utöver denna förändring så är Bergholtz, Krafth och Alvaro tillbaka i truppen.

Inga andra förändringar i laget?

– Nej, vi försöker att ändra så lite som möjligt med tanke på att vi måste få stabilitet i våra prestationer. Det svajar för mycket och vi måste få upp lägstanivån rejält. Det får vi inte genom att ändra bara för ändrandets skull.

– Våra laguttagningar görs, som alltid, utifrån hur laget ska prestera. Visst finns det tankar på andra uppställningar men det vi ställer upp med för dagen är det som vi tror är det bästa laget. Med betoning på laget.

Jere Uronen är ju en spelare som många gärna vill se. Hur nära är han startelvan?

– Ja han är en av 19 utespelare i truppen och har alla träningar på sig att visa att han ska ta en plats.

Det var ett svar som är svårt att ifrågasätta men om vi vänder lite på det. Är Hanstveit med för att ge rutin i backlinjen?

– Hur vi tar ut laget är helt beroende på hur vi ser att just laget ska kunna prestera under match för att få med oss poäng. Men det är en intressant tankegång…

Rachid utanför startelvan igen?

– Rachid har haft problem med sitt knä till och från och har under några veckor inte kunnat träna för fullt. Till sist sätter det sig på prestationen, vilket vi väl såg mot Elfsborg. Sedan gjorde han ett inhopp mot ÖSK och är på väg tillbaka igen.

Vad tror du om matchen idag då?

– Gais är ett svårspelat lag som jobbar intensivt och de har dessutom offensiva kvaliteter i Celik, Wanderson, Bassombeng och Jakob Olsson. De är ett besvärligt lag att möta för alla lag i serien. Så det blir inga lätta poäng utan hårt hårt jobb som gäller.

Då är det bara att önska lycka till i kväll!

– Tack ska du ha.

 

Trolig startelva:
Pär Hansson

Stoffe- Atta- Sadiku- Hanstveit

Lindström- Gashi- May- Nordmark

Finnbogason- Sundin

1 kommentar

  1. Svajgäng är inget namn för vårat rödblåa gäng – snarare segergäng sett till säsongerna som varit men bra P-O & kompani inte blåförnekar att där finns problem och låter som en taskig Lagerbäckskopia…

    Ni minns väl när han efter de båda 0-0 sömnpillerna Turkiet- samt Trinidad & Tobagomatcherna i EM00 resp VM06 envist hävdat matcherna var BRA och så skulle också någon från UEFA/FIFA tycker, så inte bara Blatter som kör med mutor tydligen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*