Santos hoppas på speltid mot sin gamla klubb

Álvaro Santos inleder ikväll på bänken och har möjlighet att gör sin första match efter skadeproblemen: “Det blir absolut speciellt mot Gais.”

Efter en försäsong kantad av skadebekymmer och ömmande knä är Álvaro Santos äntligen tillbaka i spel. Och comebacken hade inte kunnat komma mer lägligt – ikväll gästar nämligen hans gamla klubb Gais Olympia i Helsingborg.

– Jag har inte varit med så mycket under försäsongen och det är klart att det är ett frågetecken. På träningarna har det känts bra men det är en helt annan sak på match, säger Santos till Sportal.se.

– Att möta Gais är absolut speciellt. Jag har så mycket som jag har fått från Gais under de månaderna jag spelade i klubben – ledarna och spelarna har givit mig otroligt mycket och det ska bli kul att möta dem.

Santos valde att lämna Gais förra sommaren för spel i sin gamla klubb Helsingborg. Självklart har han tipsat lagkamraterna om göteborgarnas svagheter – de få han hittar.

– Det blir en riktigt tuff match. De har hållit nollan ett par matcher även om resultaten inte varit de bästa. De har släppt in några mål på fasta situationer men har inte släppt in några spelmål ännu.

– Reine Almqvist känner Gais kanske ännu bättre än jag gör och det är svårt att hitta svagheter när Gais spelar bra. Det är ett solidariskt lag som hjälper varandra hela tiden och som kämpar. Gais är täta bakåt och farliga framåt.

Men någon startplats blir det inte bli för Santos ikväll, möjligtvis ett inhopp.

– Vi får se, jag hoppas på speltid. Tränarna har sagt att jag kan bidra och förhoppninsgvis kan jag göra det. Men det är min första match.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*