Sudden ersätter Sörum från start?

Att Erik Sundin ersätter Tomas Sörum i HIF:s anfall mot Gais är förmodligen ingen alltför vågad gissning. Det faktum att alla, inklusive tränarteamet med Conny Karlsson, är väl medvetna om den press Sörum utsatts för i kombination med att Sudden intervjuas på klubbens officiella hemsida, ger vissa ledtrådar.

Visserligen har Conny, med en åsnas envishet, hävdat att Tomas Sörum ska få allt stöd han behöver för att hitta tillbaka till den form som gjorde att HIF värvade honom, men förmodligen mår Tomas just nu bäst av att få slippa trycket från start. Jag är förvisso ingen psykolog men jag tror att det är precis vad han behöver.

Han skulle kanske rentav kunna koppla av med att titta på några videoupptagningar från Fernando Torres senaste matcher? Skyttekungen Torres befann sig ju i samma situation som Sörum gör, men tycks ha hittat tillbaka till storformen. Hat-tricket senast tyder på det. (Inga som helst jämförelser i övrigt mellan de båda spelarna).

Med statistik kan man för övrigt bevisa ungefär precis det som man vill bevisa.

Det ska jag göra nu.

Kolla därför in den här tabellen:

 

 • Elfsborg        – 3
 • AIK                 -4
 • HIF                -5
 • Malmö          -5
 • Kalmar         -6
 • Göteborg     -6

Minussiffrorna efter respektive lag visar hur många poäng som laget missat att ta under de tre första omgångarna. Att jag nöjer mej med att redovisa de sex lagen ovan beror på att det med all sannolikhet är i den gruppen som årets allsvenska vinnare kommer att återfinnas när serien är slutspelad i höst.  De båda Östgötalagen Åtvidaberg och Norrköping må hänga med ett slag framöver men lär falla bort innan det blir tal om slutstrid.

Statistiken ovan visar alltså att det skiljer bara en seger mellan de hittills bästa och sämsta lagen.

Om jag minns rätt gick HIF betydligt bättre ifjol i starten men de missade poängen hittills i år behöver inte innebära något i längden. Förutsatt förstås att laget återfinner sitt spel och börjar leverera och helst snarast möjligt.

Jag genomled hemmamötet med GAIS hösten 2010 och minns det av två skäl. Dels förlorade HIF sannolikt guldet där och dels hade GAIS en sällsynt stökig svans av supportrar med sig.

Även om jag inte är på plats den här gången hoppas jag att det blir en roligare tillställning.

Ett betydligt roligare minne är från bortamötet med GAIS i höstas. Då var jag också på plats på Gamla Ullevi och även om vi inte fick veta det förrän några timmar senare var det ju i den omgången guldet bärgades.

GAIS är en svår motståndare, men om man vill nå framgångar måste alla lag besegras.

Ni minns att Sundin gjorde mål i höstmatchen. Det får han gärna göra den här gången också.

Sedan hoppas jag att Pär fortsätter som han gjort hittills. Det känns faktiskt som om han har chans att ta ett liv framåt i landslagets hierarki också eftersom Andreas Isaksson har skadebekymmer.

 

 

4 kommentarer

 1. Statistik är en sak men vad vi ser på planen en annan och jag hoppas verkligen att jag snart får se ett HIF som utstrålar glädje, glöd och energi! Bra att Sundin idag spelar från start vilket även Rachid borde fått göra eftersom Nordmark inte varit tillräckligt bra sedan AIK-matchen. Kanske även Uronen borde får spela v-back från start? Håller med om Hansson som varit enastående och lätt borde konkurera ut Isaksson. Pär har egenskaper ingen annan svesnk målvakt har! Men vad händer om Gashi eller May skadas? Är det inte ganska tunt på innemittfältet?

 2. Skulle May och eller Gashi bli skadade så är både Sadiku och Nordmark innermittfältare från grunden. Så det finns back-up där.

 3. Jo, om vi löser att Sadiku lämnar mittbackspositionen men det skulle ju kunna bli så om Jere kommer in & Erland tar ett steg in…

  Det är dags för tredje gången gillt hemma mot GAIS, men precis som Häcken så är det dessa 2 västkustlag som HIF haft mest knepigt för på hemmaplan men vi bröt ju många negativa trender förra året, så varför inte bryta en till?

  Kan HIF bara få igång sitt fina presspel över hela plan som vi sett glimtar av i år men som briljerade i fjor, så är jag inte orolig – och klart att en speedkula som Sudden bidrar mer än Sörum men vi får se vad Conny & Co har för “ess i backfickan” att slänga ut i kväll för spela Axén spratt…

 4. Skulle vara Sadiku då eftersom Nordmark inte känns tillräckligt bra helt enkelt men då spräcker man de mittbackspar man nu försöker spela ihop vilket skapar oro i försvarslinjen. Nej, frågan är om Jeppe verkligen lyckats tillräckligt i år? På ett sätt känns det som om truppen är ovanligt tunn i förhållande till vad HIF har att ta sig an i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*