Inför kvällens match

Ikväll är det åter igen dags för HIF att ta upp kampen om guldet och det är i denna match Helsingborgs IF ska visa att ingenting är över än.

Senast det begav sig mellan Helsingborg och Mjällby var i våras och det var en match som HIF gick segrande ur. Då var frågorna inför matchen annorlunda jämfört med nu, då var den största frågan hur HIF skulle klara sig utan kapten Lantz. Erik Sundin avgjorde den matchen, med ett snyggt och tillsynes enkelt mål framspelad av Christoffer Andersson. Utöver målet kan vi också minnas ett rött kort signerat Joel Ekstrand från matchen på Strandvallen.

Läget inför kvällens match ser bra ut. HIF saknar bara en spelare i avstängde Erik Edman (tre gula), Conny berättade för HIF-TV att alla spelare var i träning vilket givetvis är positivt. Resonemanget som har förts är att det blir Christoffer Andersson som går ner ett steg i banan och spelar ytterback och någon av spelarna på bänken tar platsen som vänsterytter. Som vänster ytter finns framförallt Erik Sundin och May att tillgå, Sundin har vid flertalet tillfällen spelat som yttermittfältare och May har gjort flera bra inhopp under säsongens gång.

I Mjällby går det att återfinna flertalet personer med starka kopplingar till HIF. Bland annat leds laget av den förre detta HIF-tränaren Peter Swärdh och Mjällbys anfallare och till lika  lagkapten Marcus Ekenberg har gjort en sejour i den rödblåa tröjan. I Mjällby går det också att återfinna två stycken profiler med starka kopplingar till Malmö, både målvakten Mattias Asper och mittfältaren Tobias Grahn.

Mjällby, som så sent som förra året befann sig i Superettan, fick en fantastisk start på säsongen och var till samma med HIF de stora överraskningarna under våren. Efter uppehållet har det dock gått sämre för Listerlandets stolthet. Mjällby har endast tagit fyra poäng av tjugosju möjliga på de senaste nio matcherna. I den senaste matchen lyckades Mjällby med nöd och näppe knipa en poäng mot Häcken. Då låg Mjällby under ännu in i slutsekunderna och en minst sagt oväntad målskytt i Mattias Asper lyckades till slut trycka in kvitteringen.

En av de viktigaste sakerna inför matchen är att HIF lyckas stoppa Mjällby-anfallarna Mostafa El Kabir, som bland annat på egen hand skickade ut Malmö ur Svenska Cupen, och Marcus Ekenberg, som vann skytteligan i Superettan förra säsongen. Fast detta är egentligen bara en bisak. Det absolut viktigaste är att HIF går ut på Olympia som ett vinnande lag och att minnena från derbyt är ett minne blott.

Det är viktigt för både oss som står vid sidan och för de som springer ut till planen att fortsätta tro på att ingenting är över än, för det är det verkligen inte. Vid 21-tiden ikväll kan det återigen vara utjämnat i serietoppen, den chansen måste vi ta!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*