Reflektion från Tv-soffan

Dåså, då har vi snarkat oss igenom den sömniga tillställningen från Olympia. Det blev trots allt en seger, och det är det viktigaste.

Vi börjar väl med det positiva från dagens tillställning;
– Det blev en seger.
– Den höga pressen och aggresiviteten var delvis tillbaka.
– Djurgården slog Malmö.
– Alexander Gerndt.
– Alexander Gerndt.

***

Det såg lovande ut i början. HIF visade återigen de takter vi vant oss känna igen från vårsäsongen. Den höga pressen och det aggressiva spelet var stundtals tillbaka. Alexander Gerndt skjuter frisparkar som vilken Cristiano Ronaldo som helst.
Jag kan riktigt höra hur scouterna tjuter, likt de fyra herrarna i Tjuren Ferdinand; “- Honom ska vi ha, honom ska vi ha!”

Lika positivt som det kan vara att det går bra för Gerndt, lika negativt kan det vara då jag känner mig ganska övertygad om att han kan vara förlorad för HIF relativt snart. (redan efter säsongen som Robban sa i pausen…)

***

Varför envisas ni (Conny & P-O) att sätta ner Rasmus på yttermittfältet? Det känns som slöseri med talang. Och det gynnar inte HIF’s spel alls. Varför?

***

Måste ju bara få flika in och kommentera lite från en icke helt okänd skribent från en alls icke så liten nyhets(?)tidning:

20 september: Djurgården (b)
Tips: MFF-seger.
Kommentar: Ledarstaben har jobbat hårt för att ta ner MFF-spelarna på jorden igen efter segern i superderbyt. Rätt jobbat ger det rätt effekt och nytändning.

– Japp, ledarstaben i Malmö gjorde ett kanonjobb! Nytändning var nyckelordet…

20 september: Mjällby (h)
Tips: Oavgjort.
Kommentar: Derbyförlusten mot MFF sätter tunga spår i HIF-lagets psyke. Oberäkneliga Mjällby kommer att dra nytta av det.

– Japp, HIF kändes nere och djupt tagna av derbyt. Psyket var helt klart ostabilt, det såg jag också. Mjällby var väldigt ob…vänta nu! Var det Mjällby vi mötte? Aha…

***

En match i taget heter det. Och en match i taget tar vi nu. Vi skakar av oss denna och siktar in oss på AIK i nästa. Även om dagens match var sömnig, trist och…ja trist!. Så innebär det att nästa bara kan bli bättre, måste bli bättre.

***

Uppenbarligen är det lättare att jaga än att bli jagad. Jag hade fel, Malmö och herr Alfelt hade rätt.

***

Tack för idag Gerndt!

5 kommentarer

  1. Tyckte inte alls att det var en sömnig tillställning, tvärtom tyckte jag mig se presspelet och framåtandan från i våras. För första gången i höst. Gerndt lär med största sannolikhet göra klubben skuldfri med råge. Och nu lever gulddrömmen, oavsett. Malmö har TFF och Mjällby borta.. vi har Elfsborg och Halmstad. Traditionens makt är stor, men visst f.. är vi med

  2. Gerndt har 3 år kvar på kontraktet efter säsongen, ska något lag ha honom så får dem betala rejält mycket!

    HIF!!!

  3. Underbart! MFF:s tapp kan rubba den formtopp de varit i sedan omstarten och HIF:s återgång till framgångsrikt presspel kan skapa en energikick hos di röe! Elfsborg borta blir väl den svåra nöten att knäcka? Kanske vila Lantz där o ge Mays snabba fötter utrymme?

  4. HBK borta lär inte vara en lätt nöt heller att knäcka för troligen spelar de för sin allsvenska existens men lira för guld ska räcka minst lika bra som motivation!!

    Att MFF fick en reaktion kunde man ana direkt efter slutsignalen på derbyt: mer lättade & segerrusiga spelare har inte setts sen HIF-guldet 99 men MFF får gärna fortsätta ta segrar för givet så kan vi lita på att Conny ser till & hålla HIF-killarnas fötter fast förankrade på jorden spelandes enligt klyschan “en match i taget”…

    Ska man klaga på något igår är det att man brände ett antal feta chanser (Sudden, Marcus, Gerndt & Rasmus) för en målskillnadsaffär kan bli lösningen på guldgåtan i allsvenskan anno 2010!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*