Peter Swärdh återvänder “hem”

För fyra år sedan fick han sparken som tränare för HIF. Efter en tur till Åtvidaberg har han nu hamnat i Mjällby. Imorgon kommer Peter Swärdh tillbaka till sin gamla hemmaarena när Mjällby gästar Olympia för att möta HIF.  

Peter Swärdh och hans Mjällby har överraskat många i årets Allsvenska. Mjällby ligger för närvarande på en femteplats, bara sex poäng upp till en plats ut i Europa och turneringen Europa League. Att göra det som nykomling är imponerande. Imorgon får man möta ett av topplagen i Allsvenskan, Helsingborgs IF, vilket Peter Swärdh tycker är extra inspirerande.

 

-“Det är klart att det är extra inspirerande att möta ett av topplagen, men för oss är varje match denna säsong inspirerande i och med att vi är nykomlingar, så vi ser fram emot att komma till Olympia och göra bra ifrån oss”.

Mjällby mötte i förra omgången ett Häcken som var väldigt nära att vinna matchen.

– “Vi börjar bra och tar ledningen med 1-0. Fast sen blir vi fega och tappar initiativet i matchen. Men det var härligt att kvittera deras sena ledningsmål genom vår målvakt, Mattias Asper”, säger Peter Swärdh.

Trots att det satt långt inne med en poäng i matchen mot Häcken så tycker Peter Swärdh att det finns saker man kan ta med sig in i matchen mot HIF.

– “Ja, vi gör en stabil prestation hela laget och vi ska fortsätta med det. Mot HIF ska vi våga spela vårt eget spel även om det är på bortaplan. Vi har ett bra försvar som ska vinna boll och därefter ska vi ställa om till anfallspel och  hota i djupled. Vi har kvalité i laget och det ska vi utnyttja”.

Mjällby har goda förutsättningar att uttnyttja den kvalité som finns i laget då alla i truppen finns med.

– “Alla är friska och vi har inga avstängningar”. 

Ett problem som Mjällby däremot har drabbats av de senaste matcherna är ett sviktande målskytte. 

– “De senaste matcherna har vi spelat bra men inte varit så effektiva som vi velat vara och därför har vi inte tagit speciellt många poäng”.

HIF har däremot målskyttar i laget. Några som Peter Swärdh tycker man ska se upp med.

-“Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson är två spelare som vi verkligen ska se upp med. Den höst som dessa två har lyckats med är imponerande”.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*