Inför Kalmar-matchen – Sjukstuga råder

Imorgon kväll är det åter match igen för HIF. Matcherna duggar lika tätt som det strilande regnet i Småland. Och på tal om Småland, så är det just där som matchen i morgon utspelar sig, nämligen i Kalmar på GFA.

HIF slog som bekant Häcken senast i en match där HIF återigen visade fragment av mästartakterna från ifjol.
Positivt var, hur vi genomförde matchen senast. Vi såg massor med bra saker mot Häcken. Framför allt använde vi två forwards på ett sätt där de fick någonting vettigt att jobba med. Vi spelade långa passningar, men det var passningar med kvalité, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

Och det är bara att hålla med Conny. Just forwardsbiten var bland de bästa vi sett i år. Trots det kom två av målen från en inhoppande mittfältare, Daniel Nordmark.

***

Skadeläget i truppen har dock varit en följetong.
Inför morgondagen tillkommer nya avbräck i form av Erik Edman som har känningar i vaden och Mattias Lindström som ådrog sig en ljumskskada i den senaste matchen. Dessutom finns det vissa orosmoment på May Mahlangu (känning i höften), Rachid Bouaouzan (känning i ankeln), Ardian Gashi (hängig efter magsjukan) och Thomas Sörum (lårkaka).

Utöver de ovan nämnda så har HIF redan Christoffer Andersson (ledbandsskada), Walid Atta (underbensskada), Emil Krafht (känning, baksida lår) samt Erik Sundin som är sjuk. (Förkyld?) i sjukstugan.

Vi kan ju lugnt konstatera att de i ledarstaben som har mest att göra för tillfället är Christer och Martin…

***

För HIF:s del handlar det om att utveckla spelet från den senaste matchen mot Häcken.
Vi vill se en fortsättning på det vi såg senast. Vara noggrannare med våra prestationer än resultatet. Det kommer vara temat fram tills vi går på semester. Vi måste jobba på att få saker och ting gjorda som vi har pratat om.

Och med tanke på att när EM-uppehållet inträffar, så står HIF på 12 matcher spelade. det innebär att mer än en tredjedel av säsongen är avverkad. Så det är hög tid att få saker och ting gjorda, så som de har pratat om.

2 kommentarer

  1. Kanske dags att pensionera Edman? Ja, skador ställer till det men är en del av verkligheten i fotboll. Elfsborg har haft en hel del skadeproblem i upptakten och jag tycker inte att vi ska lägga alltför stor vikt vid detta. Truppen har funnits med hela vägen och även om en del inte har samma matchvana så är de åtminstone inte helt främmande för hur HIF vill spela och inte saknar de talang eller förmåga heller. Nu hoppas vi på vad vi såg under förförra året då HIF var duktiga på bortaspel och ofta tog lyckosamma 0-1-vinster med sig hem efter stabilt försvarspel och vassa omställningar så in med Sundin!

  2. Att HIF skrev ett sådant långt kontrakt med honom en gång i tiden (4,5 år om jag inte minns fel) kändes väldigt tveksamt då och hans prestationer har ju inte direkt övertygat än mer om man säger så…

    Bättre då med de kortare samt prestationsbaserade dito man slutit med andra g:a rävar som Chrisse, Lindström, Whalen

    Låter som det kan bli många nya ansikten i kväll att bekanta sig med om dom 4 tveksamma namnen efter Edman & Lindström inte ger klartecken, men får hoppas den positiva upplevelsen från GFA i fjor kan spridda sig i truppen ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*