Henrik Rydström: “HIF har börjat tvivla på sin egen förträfflighet”

Henrik Rydström, mannen, myten och legenden i Kalmar har precis skrivit på ett nytt kontrakt (1+1). Det nya kontraktet innebär att Rydström kommer att göra 20 år som spelare i KFF. Måste väl räknas som unikt i Sverige?

Match ikväll mellan Kalmar och HIF. En match mellan två lag som inte riktigt fått det att stämma i år. Hur ser du på Kalmars säsong än så länge?
–  Vi har lidit svårt att jobbiga skador. En till viss ny grupp blev ännu skörare på grund av det.

Poängmässigt är det ingen katastrof. Däremot har spelet i flera matcher inte alls stämt.
Dock – med undantag för senaste matchen har vi haft helt okej form.

På din egen insats? Utbytt förra matchen. Det händer väl inte så ofta?
–  Det har hänt väldigt sällan. Det var någon vårsäsong för kanske 18 år sedan som jag inte riktigt fick speltid, annars har jag alltid kört 90 minuter. Men jag märker att jag på många sätt blivit syndabock för de uteblivna framgångarna. Och om jag inte gör fantastiska insatser tycker många att jag automatiskt är kass. Vilket är lurigt för min del eftersom jag är en stabil spelare som sällan är fantastisk. Och då är jag per automatik, tycker många, usel.

Henrik Rydström fortsätter;
Själv känner jag mig pigg och motiverad och är, förutom någon halvlek här och där, nöjd med det jag presterat. Men jag har blivit varse om hur snabbt det vänder. Jag hyllades efter vår premiär mot Sundsvall, tre matcher senare ville halva vår publik att jag skulle sluta spela fotboll.

Det är klart att Nanne inte kan vara opåverkad inför något sådant. I dagsläget är det nästan som om laget som helhet bedöms hårdare om jag spelar. Publikens tålamod tryter snabbare om jag är på planen.
Man kan nästan sätta in en stol i mitt ställe och publiken blir mer välvilligt inställd. !Oh, bra tänkt där, stolen!”

Ifjol var Kalmar så gott som oslagbara på GFA. Men i år har det gått lite si och så med hemmaspelet.
Är “hypen” över nu med den nya arenan, (en i mina ögon Sveriges finaste just nu) då även publiksnittet minskat rejält?
–  Vi har en till viss del framgångskänslig publik. Inför säsongen var det en enorm hausse. Men så gjorde vi EN svag hemmamatch mot AIK. Och folk började istället gnälla.

Samtidigt har GFA blivit ett enormt lyft ändå. Snittet är avsevärt högre än de sista åren på Fredriksskans och atmosfären på arenan är också mycket bättre än tidigare.

Ni har inte slagit HIF på de tre senaste mötena, vad ska ni göra för att vända den trenden?
Utnyttja att HIF för första gången på ett par säsonger börjat tvivla på sin egen förträfflighet.

HIF har som sagt startat lite trögt i år. Vad är din syn på årets HIF och dess chanser att bli ett topplag även i år?
– Vilket inte är så konstigt, med tanke på spelaromsättningen. Och då tänker jag främst på om man slår ut det över de tre senaste säsongerna. Ikoner som Henke Larsson och Markus Lantz slutade och ifjol sålde HIF halva sitt lag. Ändå tuffade man vidare.  Det är klart att det någon gång får konsekvenser. Nu saknar man Christoffer Andersson väldigt mycket.

Men det är klart att HIF kommer vara med i topp 5-striden.


4 kommentarer

  1. På min födelsedag nyligen fick jag ett kort med “översättning av fotbollstermer”. En av punkterna gällde: “han är oerhört lojal mot klubben”, vilket enligt översättaren betydde: “ingen annan vill ha honom”…
    Kommer att tänka på det när jag läser om Rydström. Men i hans fall tror jag inte det stämmer. Han hade förmodligen varit en tillgång för de flesta lag.

  2. Njaaa…jag är inte riktigt med dig där, Roland. alltså om Rydström som en tillgång. Jag har uppriktigt svårt att se hans kvaliteter som fotbollsspelare och tänker nog att det snarare är ihop med Nanne som han har en självklar plats i startelvan. Men visst, han ju underhållande på flera sätt och han har ju en och annan intressant tanke om annat än fotboll, det är definitivt en tillgång som skulle göra honom intressant i många lag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*