Inför IFK Göteborg-HIF med Adil Kizil “Det blir en tuff match men som vanligt en rolig utmaning”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Det har nu gått tre dagar sedan HIF tog sin första seger för säsongen då man slog AIK med 2-0 hemma på Olympia, och nu är det matchdags igen. HIF har spelat upp sig rejält de senaste omgångarna och fick i och med segern senast kontakt med resten av tabellen efter den mycket tröga starten. Ikväll reser man norrut för att ta sig an IFK Göteborg på bortaplan i den åttonde omgången av Allsvenskan, och fortsätter man på inkört spår från de två senaste matcherna finns alla möjligheter att plocka ännu fler poäng. Vi tog i sedvanlig ordning ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen.

Härlig seger i förra omgången mot AIK. Vad tar ni med er från den matchen?

Först och främst tar vi med oss den defensiva insatsen. Vi lät inte AIK komma åt oss överhuvudtaget och hindrade dem från att skapa de heta chanserna som de hade velat göra. Samtidigt kände vi att vi skapade bra chanser i princip varje gång vi anföll vilket till slut resulterade i två mål och vinst.

De två senaste matcherna har formationen sett ut mer som en 4-4-2 jämfört med den 4-3-3-formation vi såg tidigare i år. Hur ser ni på formationen i fortsättningen?

Egentligen tänker vi inte så mycket på just siffrorna i det hela utan det handlar mer om att vi vill ha spelarna där de passar vad gäller position och profil. Det är klart att senast har det kanske sett ut mer som 4-4-2 eller kanske till och med 4-2-4, men det är ingenting som vi tänker på egentligen utan det handlar mer om att få ut så mycket som möjligt av truppen.

Tankar om IFK Göteborg samt hur tar ni er an matchen ikväll?

Göteborg är ett lag som vi har väldigt bra koll på. Vi mötte dem under försäsongen och de har fortsatt att spela på ett liknande sätt som när vi mötte dem. Det är ett väldigt bra lag som är bollskickliga men spelar lite annorlunda jämfört med de andra vi mött tidigare. I serien är de ett förmodat topplag men har inte riktigt fått den utdelning de förtjänat så här långt. De har varit bra i många matcher men har plockat lite för lite poäng sett till spelet. Det blir en tuff match men som vanligt en rolig utmaning där vi går in ödmjuka och med respekt, men där vi också ska fortsätta fokusera mer på oss själva och utveckla vårt eget spel. Gör vi det finns alla möjligheter till en bra prestation.

Matchen spelas på Gamla Ullevi med start klockan 19.00. Vill du läsa vår Inför-rapport så hittar du den här

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*