Inför HIF-Värnamo med Mattias Lindström: “Tycker vi har utvecklats som grupp”

210114 Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

HIF har efter en mindre stabil start på året nu börjat växa sig in i fotbollen för 2021, men premiären av Superettan närmar sig och HIF fortsätter jobba på med förberedelser. Idag väntar en av de andra Superettan-nykomlingarna IFK Värnamo på Olympiafältet, och vi på AOH tog kontakt med HIF:s assisterande tränare Mattias Lindström inför matchen.

Idag kommer seriekonkurrenten Värnamo till Olympiafältet för ännu en försäsongsmatch. Dagens match bör, trots manfall, bli en värdemätare för resten av truppen. Vilka kommer ta chansen och försöka slå sig in i en tilltänkt startelva inför seriepremiären?

Hur har ni upplevt er utveckling som lag under försäsongen så här långt?

Det har känts positivt. Tycker vi har utvecklats som grupp. Spelarna tar större ansvar på och utanför plan, kravställningen går framåt, samt glädjen att spela fotboll och stoltheten att få representera HIF-familjen finns där. Löpmässigt är vi starka, så det känns som att den hårda träningen har gett direkta resultat. Spelmässigt blir det rakare spelet dessutom mer och mer tydligt, med hur vi skapar våra målchanser och så vidare. Defensiven är också stabil tycker vi.

Nyförvärven gör sig också väldigt bra i gruppen och ute på plan, så där är vi hittills väldigt nöjda. Dock har vi mycket mer att jobba med i vårt passningspel gällande tempo, touch och värderingar. Ansvaret under matcherna när vi har ”sämre” perioder kan också förbättras, men summa summarum så är vi nöjda med utvecklingen dessa 2,5 månader.

Hur redo känner ni er inför premiären av Superettan?

Vi längtar, det ska bli enormt roligt att få dra igång. Truppen är spikad och konkurrensen får förhoppningsvis spelarna att trycka på extra träningarna när vi nu börjar närma oss på riktigt.

Hur har senaste träningsveckan sett ut?

Vi gav spelarna lite ledigt i helgen, då det var läge att ladda på batterierna inför det som komma skall. Sedan har vi kört på med en tuff vecka, med många U19-spelare som varit med och verkligen gjort det bra. 

Ni ligger verkligen i framkant gällande landslagsuttagna spelare. Hur ser ni på detta, samt hur kommer det att påverka laguttagningen på lördag?

Det är roligt med så många spelare i olika landslag, och där ska även tilläggas att spelarna som är iväg har ledande roller för sina respektive länder vilket vi såklart tycker är kul! Med fem spelare borta på uppdrag, plus fyra spelare borta på grund av sjukdom/skador så öppnar det självfallet för andra spelare att ta chansen. Vi kommer även ha med fem-sex stycken från U19-laget i morgondagens match. Sen är det bara att vinna som gäller!

Startelva:

1. Anders Lindegaard
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
9. Alhaji Gero [Planerat byte i halvtidspausen med Noel Mbo]
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
16. Jakob Voelkerling Persson
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
31. Adam Kaied

Avbytare:

25. Kalle Joelsson [mv]
23. Noel Mbo [Planerat byte i halvtidspausen med Alhaji Gero]
24. Emil Hellman
32. Lucas Larsen
33. Leo Frigell Jansson
34. Daniel Bergman
35. Amin Al Hamawi

Matchen spelas på Olympiafältet med start klockan 14.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*