Anthony van den Hurk målskytt i landslagsdebuten

201025 Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 25 oktober 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0020

Både Anthony van den Hurk och Ravy Tsouka har under det senaste dygnet var i farten för sina respektive nationer, Curaçao och Kongo-Brazzaville, under det rådande landslagsuppehållet.

Anthony van den Hurk startade på topp för Curaçao, som inledde Guus Hiddink-eran igår kväll med en hemmamatch mot Saint Vincent & Grenadinerna i VM-kvalet för Nord- och Centralamerika. Det blev en drömdebut för “Hurken” som satte 2-0-målet på volley i den 17:e minuten, på assist av Jarchinio Antonia. Anfallaren blev så småningom utbytt efter ungefär 60 minuter i matchen som kom att sluta hela 5-0 till Curaçao. Nästa match är på söndag då man möter Kuba på bortaplan.

Kongo-Brazzaville spelade sin match under fredagseftermiddagen då landet mötte Senegal på hemmaplan i kvalet till Afrikanska mästerskapen. Ravy Tsouka spelade 90 minuter i matchen som kom att sluta 0-0, vilket innebär att Kongo nu har ett ypperligt läge att kvalificera sig för Afrikanska mästerskapen, inför den sista omgången borta mot Guinea-Bissau. Allt annat än förlust i den matchen ger en plats i turneringen för Kongo-Brazzaville.

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*