Inför HIF-Mjällby: Serieledning efter matchen ikväll?

Match ikväll mot Mjällby. På torsdag är det match mot IFK Norrköping och på söndag avslutas matchveckan på Grimsta och Brommapojkarna. En intensiv vecka för HIF, utan tvekan!

HIF tar emot Mjällby ikväll. Ett Mjällby som i förra veckan fick sin match mot Djurgården avbruten efter “PäronGate”. Men nog om det. Mjällby inledde årets serie med att förlora på hemmaplan mot IFK Norrköping med 1-2, och är säkerligen sugna på att visa vad de går för i år.

I premiären mot Norrköping tar de ledningen och börjar bra, men tappar lite. Jag såg den avbrutna matchen mot Djurgården också. De spelar lite olika. Ibland spelar de på kontring, men ibland spelar de ett mer etablerat spel. Strax innan de gör 1-0 i Stockholm har de ett par bra anfall – där såg de väldigt bolltrygga ut. Man ska inte gå i fällan och tro att det är ett Mjällby som arbetar hårt och kontrar, säger Roar Hansen.

130331_Christoffer_Andersson4
Får vi se ett liknande segervrål från Christoffer ikväll?
Foto: Bjarki Tordarson

HIF har av tradition ganska lätt för Mjällby. Det har spelats totalt 32 matcher genom tiderna mellan dessa lag, i tävlingssammanhang, och Mjällby har bara lyckats vinna åtta utav dessa. I Allsvenskan har de dock kammat noll.

Här på Olympia ska vi uppträda som ett hemmalag. Visa auktoritet och spela en bra fotboll. Jag ser fram emot matchen ikväll, deklarerar Roar.

Vid tidpunkt för skrivandet av detta inlägget är, ca 5.800 biljetter sålda till kvällens match. En siffra som naturligtvis känns ganska låg? Dock brukar det inte bli någon speciell publiktillströmning när Mjällby gästar. Dock är känns det som en nedåtgående trend, vad gäller publiksiffrorna totalt.

Jag tippar trots allt på en siffra runt 7.200 till kvällens match. En match som jag tror HIF vinner med 3-1.

Vid seger för HIF, med ett par måls marginal, samt ett oavgjort resultat mellan Elfsborg-IFK Göteborg, för HIF upp i en serieledning!

Ardian Gashi som varit sjuk en längre tid är åter i träning och tillbaka i truppen. I övrigt är det endast Jere Uronen som är indisponibel imorgon.

Matchtruppen:
Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 4. Waild Atta, 15. Emil Krafth, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 13. Rachid Bouaouzan, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson.
Anfallare: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:
28. Jere Uronen (knä)

bbl_fredrik_ymer

 

1 kommentar

  1. Härlig bild på Chrisse och han får gärna göra en repris på straffen mot KFF i Cupfinalen 2011, så lär han bli minst lika glad igen -:)
    Tror Mjällby får ett tufft år i Allsvenskan, men som i alla matcher duger det inte med att “ställa ut skorna” så bara hoppas HIF.arna inte gör det, då Mjällbykillarna säkert har lite extra vilja/fysik nu när de inte spelat lika mycket som ´Roars röd-blåa mannar. Tipset 3-1 låter förnuftigt men tror Pär spikar igen samt “Knoll & Tott” målar så blir 2-0 till HIF!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*