Björn Velander: Jag tror Simovic gör sitt första mål!

Inledningen på årets Allsvenska för HIF har känts lite som “ömsom vin ömsom vatten”. Upptakten med Svenska Cupen bjöd inte på något skönspel och det var nog många med mig som funderade lite när ett extra träningsläger lades in precis innan den Allsvenska starten.

Men den första halvleken mot Djurgården visade att någoting hade skett. Allt lyckades mer eller mindre och laget gick fram till en komfortabel 3-0 ledning. Men sen hände något, först trodde jag att det bara var att man tog det lugnt andra halvlek, men det var samma sak i första halvlek mot IFK Göteborg i Cupen, laget föll in i samma gamla mönster. Men Roar visste råd och de ryckte upp sig efter halvtid – Tyvärr räckte det inte då.

BjornVelander2Det räckte inte heller mot Öster som kunde komma upp och göra 1-1 i slutminuterna. Vilket renderade i att jag slog näven i svarven på jobbet.

Så på måndagskvällen när jag styr bilen mot Olympia är förhoppningen att HIF har lärt sig läxan och spelar hela matchen. För även om jag tror att Mjällby får det svårt i år kommer de absolut inte att ge sig utan kamp. Jag tror på en tillknäppt match där HIFs passningsspel blir den vinnande nyckeln.

Min önskan är att laget hittar samma spel som i första halvlek mot Djurgården. Med distinkta passningar till rätt adress och bra kommunikation inom laget plus att Lindström, som verkligen har fått en nytändning, samt Accam kan springa sönder Mjällby.

Mitt tips är 4-0. Lindström gör ett, Accam petar in två och Simovic sätter spiken i kistan med en kraftfull nick på en hörna i slutet på andra halvlek. Simovic gör sitt första mål i HIF tröjan och får fira framför den sjungande 37an.

Hur 4-0 rimmar med tillknäppt match vet jag inte riktigt. Men jag hoppas på en rolig match på Olympia på måndagskvällen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*