Kortslutning

Efter 3 matcher i Allsvenskan 2013 kan man konstatera att det inte bara är Peter Larsson som drabbats av kortslutning, hela Roar Hansens lagbygge verkar bli strömlöst vid minsta motgång. Finns det någon elektriker tillgänglig?

Det började ju bra, en klar seger mot Djurgården i premiären på Olympia men ärligt talat och med facit i hand så var det inget att yvas över då Djurgården verkar bli årets fiopp i Allsvenskan. Redan i kvartsfinalen i Svenska cupen borde man anat oråd, efter IFK Göteborgs ledningsmål så sjönk HIF ihop totalt. Strömlöst.

Mot Öster började man bra men tappade allt i andra och släppte ifrån sig ledningen från första till oavgjort i den 89 minuten. Det hade inte hänt 2011.

Idag mot Mjällby så började HIF återigen i ett furiöst tempo och årets skyttekung-Mattias Lindström-gav HIF ledningen. Laget fortsatte att trumma på och strax efter gjorde Robin Simovic 2-0 till HIF. Trodde vi, men tydligen gick han för hårt fram mot försvararen och i samband med det blev HIF åter strömlöst. Men det skulle bli värre, det skulle börja brinna…

Efter lite av årets HIF patenterad hönsgård i försvaret så kvitterar givetvis Mjällby. Dåliga ingripanden, dåliga rensningar och dålig kommunikation lade grunden till Kristian Haynes kvittering.

I 52 minuten brinner alla säkringarna av i Peter Larssons skalle, på mittplan mot en felvänd spelare satsar han med dobbarna före mot en Mjällbyspelare som bjuds på en rejäl lufttur. Lite onödigt kan man tycka. Men komplett vansinnigt om man redan har ett gult kort sedan tidigare!

Efter ännu mer patenterad hönsgård i HIF´s försvar där det verkar ha brunnit av några säkringar i Pär Hanssons skalle också så tar givetvis Mjällby ledningen.Ridå!

Problemet verkar var att HIF inte tror att de kan vinna trots att de oftast tar ledningen. Det var någon som sade att HIF tog ledningen i 11 matcher under 2012 som man inte lyckades vinna utan tappade till lika eller förlust. Det hände inte HIF årsmodell 2011. Tog motståndarna ledningen så var det mer eller mindre startsignalen till vändningen från HIF´s sida. Vad har hänt där?

Roar Hansen har en hel del att fundera på,

Är Walid Atta och Peter Larsson egentligen en så bra mittbackskombination?

Vad fan har hänt med Pär Hansson, han har redan gjort fler misstag och tveksamma ingripande i år än på de senaste 3 säsongerna? Har Hamréns landslagspetning tagit så hårt på honom att han redan funderar på vart han måste flytta för att åter vara med i landslagsracet?

Robin Simovic verkar inte komma igång, kanske låta han spela någon match i U-21 så att han får näta lite?

I det spelsystem som Roar förespråkar så borde Rachid vara given men han verkar vara längst ner i frysboxen?

Loret Sadiku sprider bollar till höger och vänster som innermitt, fjärran från den bollsäkerhet han visat upp som mittback i HIF?

Match redan på torsdag och då får man hoppas att Ardian Gashi är tillbaka-för finns det någon som kan tända till ett strömlöst lag så är det norrmannen med de svarta ögonen!

Man ska inte kasta yxan i sjön ännu men de matcher som återstår denna vecka sätter nog tonen för HIF´s säsong 2013. Mindre än 5 poäng av de 9 som står på spel och HIF kan nog kyssa en topp 3 plats hejdå och vi har redan sumpat 3 av de 9 poängen på spel.

2 kommentarer

  1. Ja, det lite strömlöst både här och där i HIF. En vinst mot det formsvagaste laget. I övrigt tapp och igår denna svidande hemmaförlust! Men Roar väljer samma killar match efter match och byter inte innan 70 minuter trots att det klickat redan efter 15 minuter. Det är obegripligt och handlingsförlamat. Jag har skrivit det förut; Atta borde inte få spela 90 minuter ännu. Simovic borde inte vara given i första uppställningen och försvaret måste organiseras! Glömdes detta i ivern att spela offensiv passningsorienterad fotboll? Rachid måste få speltid liksom Santos och vi får hoppas att Gashi är tillbaka annars måste innermittfältet förändras.

  2. Tror Roar sa inför säsongen (underförstått) att försvararbetet hade Conny & P-O lagt en sådan bra grund till att det inte var huvudsaken utan gällde utveckla det offensiva – och nog finns det en bra grund men när man som Roar gjorde i Cupen mot IFK, splittrade ett fungerande mittbackspar (Lorent & P.L.) för att tvunget få in Atta, som nu match efter match visar hur långt han är från matchtempo och gör idiotgrejer titt som tätt – ja,då tigger man om få problem…
    Sen klart en match med en utvisning gör saker ting inte klarare defensivt men trist nog kändes det precis som innan 2-1 målet kom att HIF kommit in i matchen igen trots en man kort. Nu blir det närmast att bara få ihop en backlinje som gäller för framåt händer det saker om än som i går (Mays oavsiktliga lobb bl.a.) oturen grinade oss i ansiktet några ggr – Peking & BP: på förhand 4 pinnar inte omöjligt men nu måste man nästan sikta på full pott eller hur tänker Roar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*