Inför HIF-Hammarby med Adil Kizil “Det handlar om att fortsätta tro på det”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

HIF ligger på den negativa kvalplatsen efter 11 omgångar av årets Allsvenska. Man har inte förlorat på sex matcher, men samtidigt har endast en av dessa sex matcher resulterat i vinst. Detta gör att HIF återigen befinner sig i en nedflyttningsfajt, vare sig man vill erkänna det eller inte. Allt kan ändras på kort tid dock, men då måste alla dessa kryss någonstans omvandlas till vinster. Närmast följer ett par riktigt tuffa matcher som inleds hemma mot topptippade Hammarby IF, vars säsong inte heller har gått enligt planen hittills. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen.

Vad tar ni med er från förra matchen mot Östersund?

Till att börja med tar vi med oss att vi höll nollan, det är självklart alltid positivt att göra det. Dock vill vi mer offensivt. Vi hade bra perioder i första halvlek då vi fick tryck på dem, men totalt sett skapade vi inte tillräckligt vad gäller riktigt heta chanser, även om vi hade en del delar i spelet som var positiva och som vi har byggt vidare på.

Sex matcher obesegrade, men fem av dem var oavgjorda. Hur ska ni omvandla kryssen till vinster?

Det handlar om att fortsätta tro på det, samtidigt som vi måste bli ännu mer hungriga framför boxen och få loss den delen. Sen är det faktum att vi gått sex matcher obesegrade alltid bra, men samtidigt måste vi som sagt vinna fler matcher också så vi får med oss den känslan. Totalt sett finns där dock en positiv trend jämfört med hur vi startade säsongen.

Hur ser skadeläget ut?

Det blir bättre och bättre. Vi har inte åkt på några nya skador och har samtidigt fler spelare som är aktuella, så det är i stort sett mycket bättre än det var för någon månad sedan.

Tankar om Hammarby och dagens match?

Det är ett klart att Hammarby är ett väldigt bra lag som är tunga att möta, särskilt på konstgräsplanen på Tele2 Arena. Det är ett spelskickligt lag som fick en ganska knackig inledning men som också har börjat komma igång mer på sistone. Vi ser bra chanser då vi spelar på Olympia där vi ska vara starka, och dessutom känns det lite som att alla slår alla så här långt i serien så vi ser en stor möjlighet att ta tre poäng.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 14.30

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*