Inför Halmstad BK – med P-O Ljung


Målskyttet lossnade rejält i senaste hemmamatchen mot Trelleborg (7-3) efter att Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson och Erik Sundin, samtliga hade blivit tvåmålsskyttar. Dessförinnan hade matchens lirare May Mahlangu stilfullt dansat in 2-1 målet i hemmalagets favör.

Från läktarhåll såg det ut som ett väldigt hungrigt och piggt HIF, direkt från start.
– Helt klart lyfter vi vår prestation om vi jämför matcherna mot GAIS och Norrköping, även om det trots allt fanns en del positiva inslag att jobba vidare med ifrån dessa matcher. Kollektivt fick vi nu igång en större rörelse, med flera fina attacklöpingar bakom deras försvar.

På sistone har man haft en del tur med de övriga resultaten, vilket föranlett att HIF nu ryckt lite i tabelltoppen. Fjolårets säsong gör sig påmind, då vi också hade ett stort poängförsprång, men som sedermera försvann.

Vad talar för att samma scenario inte upprepas i år?.
– Det gäller att vi fokuserar på våra egna prestationer, såväl på träningar, som i match, för att nå de mål som vi satt upp internt. Lyckas vi med det så kan det bära hela vägen.

På måndag bär det av till natursköna Örjans Vall och match mot Halmstad BK. Ett lag som vi utav tradition brukar ha svårt med på bortaplan, undantaget fjolåret då vi faktiskt vann med 4-2. Hos bollklubben återfinns två stycken gamla HIF:are, Christian Järdler och Mikael Rosén (förr Gustavsson), samt en tredje spelare med Helsingborgsankytning, den fd Högaborgsspelaren Marcus Olsson.

Hur ser du på deras säsong så här långt?
– Än så länge så måste det vara en missräkning för deras del. För även om de nu på sistone börjat göra framsteg, så har nybygget ej slagit ut så väl som de förmodligen hade önskat.

– Men det är tufft att komma in som helt ny på tränarposten och få det att fungera direkt.

– När Conny Karlsson kom till HIF, hade han såväl mig själv, som Sven (Andersson) redan i klubben. Något som enligt honom själv underlättade avsevärt.

Vad bör vi se upp med och hur får vi med oss tre poäng hem?
– De är vassa i sitt omställningsspel och har mycket speed i såväl Marcus Olsson, som Kujtim Bala och Anel Raskaj. Även ytterbackarna är offensivt lagda och följer ofta med upp i anfallen.

– Det gäller att vi är tålmodiga och försöker spela vårt spel, samt tar ett gemensamt ansvar. Om vi lyckas med att sätta press och hålla dem upptagna i defensiven, så är mycket vunnet.

Några förändringar i truppen inför morgondagen?
– Nej, vi kör vidare med samma trupp som senast mot Trelleborg.

Hur ser det ut på skadelistan?
– Med undantag av Hannu Patronen så är alla nu mer eller mindre tillgängliga för spel.

Christoffer Andersson spelade 90 min senast i U21-matchen mot Mjällby och bedöms nu vara fullt återställd från sin skada. Erik Edman, som spelade drygt 60 min i samma match, lär dock behöva ytterligare några dagar innan han bedöms som hundraprocentig.

På torsdag väntar en träningsmatch mot FCK på Olympia. Varför?
– Förstår att det utåt sett kan verka lite konstigt, men vi har en del spelare som behöver speltid
och när vi dessutom kunde få till ett bra motstånd, så var det inte så mycket att tveka över.

– Om inget oförutsett händer, så hoppas vi kunna lufta en hel del spelare i denna matchen.

Har vi några spelare kvar efteråt?
– Haha, jag hoppas att vi får behålla samtliga spelare och jobbar utifrån det. När det gäller sådana frågor, så får jag hänvisa till sportchefen Jesper Jansson.

Vi gör ett kort instick och passar frågan vidare till sportchef Jesper Jansson som kommenterar det hela med “inga kommentarer“, samtidigt som han anser att frågan om spelarförsäljningar har blivit uppförstorad. Han poängterar att klubben, samtidigt som man kämpar för att ligga i toppen av allsvenskan, även har svenska cupen, samt europaleague att fokusera på.

Men även om detta förvisso låter sunt, så kvarstår frågan om klubbens viktigaste match denna vecka kommer att utspela sig på en fotbollsplan, på måndag i Halmstad, eller i ett konferensrum på Olympia, tre dagar senare.

Inom kort väntar ett dubbelmöte med Djurgården som verkar ha hittat formen och däremellan en ny träningsmatch, denna gång mot Askeröd. Vi återvänder till P-O Ljung och ställer oss undrandes.

Är det så klokt med alla dessa träningsmatcher mitt i säsongen?
– Denna träningsmatchen är en uppgörelse med Askeröd, som en del av Fribrockövergången, så den ligger så att säga kvar i tiden.

– Men angående Djurgården, så möter jag dem hellre när man vet vad som gäller. Det är klart mer svårbedömt att möta lag, som från en vecka till en annan, blandar och ger i sin prestation

Förväntad startelva imorgon:
Hansson, Wahlstedt, Nilsson, Larsson, Holgersson, Lindström, Mahlangu, Gashi, Boaouzan, Gerndt, Jönsson

1 kommentar

  1. Usch – gillar inte det där korta svaret från Jeppe med “inga kommentarer” men vi kanju bara bida vår tid och se vad som händer och så får vi fokusera oss på stödja laget oavsett vem som lirar där mot HBK, DIF eller Askeröd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*