Supporterkollen – Halmstads BK

Det är tätt med matcher i dessa dagar, redan imorgon väntar Halmstads BK. Ett Halmstad som inlett Allsvenskan med att ta endast sju poäng på 13 matcher men som enligt Jesper Uhlén börjar förstå hur “Pep” vill spela fotboll.

Allt Om HIF har inför måndagens batalj pratat med Jesper Uhlén som är ordförande för BollKlubben Support och när jag ber honom sammanfatta Halmstads säsong så här långt är han ganska fåordigt.

– Den har varit bedrövlig rent sportsligt.

Många fotbollsexperter har under hela våren sagt att Halmstads “Spanien satsning” med Joseph “Pep” Clotet Ruiz i spetsen har varit och är helt fel. Jepser menar dock att de har fel.

– Den är helt rätt kopplat till den tidigare bedrövliga ekonomin. Sen är det tråkigt att säga men det är inte denna säsongen som gäller utan det är framtiden som är viktig.

Vidare till måndagens match så säger Jesper så här om den väntade matchbilden.

– Pep har ett spel på gång med hög press och där spelarna ska våga spela sig ur situationerna. Spelarna har börjat att anamma detta. Sen har HIF ett bra lag med många som kan avgöra. Dock borde de HBK-spelarna som spelade mot HIF senast på Örjans vall (2-4) borde ha stor revanschlust.

Matchen beskrivs ofta som ett slags derby, då framförallt för Halmstad som inte har något annat lag närmre sig själv rent geografiskt än HIF i Allsvenskan.

– För mig personligen är det inte det, men jag vet att många i staden upplever det så. Framförallt är det kopplat till hur HIF-supportrarna har behandlat HBK-supportrarna tidigare.

Slutligen bad jag Jesper att tipp resultatet.

– Då är frågan om man ska tippa med hjärtat eller hjärnan? Men jag har hela tiden sagt 1-0 och jag får stå fast vid det.

3 kommentarer

  1. Det var kortsiktigt tänkt att bara relatera till hur de har blivit behandlade. Från HBK:s sida har det i en herrans massa år alltid varit fest att möta HIF. Detta har naturligtvis, som Fredrik också skriver, med avståndet att göra för HBK:s del.

  2. förstår inte alls vad jesper menade med hur de har blivit behandlade av HIF supporter vad jag vet så har inte ja märkt något dåligt bettende när vi varit på besök i halmstad någon som har mer på fötterna av vad han menade med det??

  3. “Inte denna säsong som gäller” – nähä, undrar om det låter likadant i oktober när Superettan står för dörren då den utveckling “Spanska spåret” lett HBK in på pekar tydligt dit…

    Såg vårens träningsmatch och visst spelade HBK småtrevligt med sina spanska inslag men utan någon effektivitet och då vinner man inga matcher. HIF var inte lika bra som i höstas men nästintill och utan storspelet från deras nye målvakt som de sen sparkade (?) hade HIF vunnit med 2-3 måls marginal så det blir en trevlig utfykt i år igen till Örjans vall som tidigare varit en skräckarena men med årets poäng mot ÖSK borta & fjoråtets 4-2 vinst mot HBK är alla g:a spöken bortjagade tack & lov…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*