Inför Gefle – med P-O Ljung

Det blev oavgjort i förra hemmamatchen, när BK Häcken gästade Olympia. En match som enligt P-O Ljung var jämn den första kvarten, men där HIF sedan tog över alltmer under första halvleken.
– Vi spelar riktigt bra under en dryg halvtimme där vi har god kontroll på matchen, samt använder och lyckas väl med många olika anfallsalternativ. Spelet i den andra halvleken utjämnades en del, medan Häcken avslutar sista kvarten bättre än oss, så i slutändan var ett oavgjort resultat nog ändå rättvist.

Härnäst väntar Gefle, ett lag som absolut inte bör underskattas.
– De har för andra året i rad fått en kanonöppning på säsongen. Och med ett oavgjort resultat på bortaplan mot BK Häcken, samt vinst i Örebro, bör deras självförtroende vara på topp.
– Per Olsson gör ett fantastiskt jobb. Med små medel har han lyckats bygga upp ett genuint lagbygge, med god struktur och ett disciplinerat spel, där alla spelare vet sin roll.

Vad för typ av matchbild kan vi förvänta oss på måndagskvällen?
– Vi är obesegrerade på hemmaplan i år och hoppas på en bra start, där vi tillåts styra spelet. Gefle är ett kompakt lag som spelar tätt och det gäller att vara med på deras omställningar.
James Frempong och Jonas Lantoo, tillsammans med Dragan Kapcevic och Jakob Orlov, alternativt Mikael Dahlberg om han spelar, är vassa anfallsvapen.

Kan det vara läge för en del rockader i startelvan imorgon?
– Vi brukar av tradition inte släppa startelvan förrän strax före matchstart, men det kan mycket väl bli som så att det blir någon förändring.

Erik Edman, Joseph Baffo, Hannu Patronen och Marcus Bergholz är samtliga indisponibla för spel imorgon. Enligt HD, kommer May Mahlangu tillsammans med Ardian Gashi att bilda centralt innermittfält. Medan Rasmus Jönsson, på bekostnad av Erik Sundin, flyttas upp och bildar ett nytt anfallspar ihop med Alexander Gerndt.

Det öppnar väl för en startplats åt Rachid Boaouzan?
– Vi gjorde misstaget tidigare i år och chansade med honom när han ännu inte var hundraprocentig och olyckligt nog så fick han en skada då, men nu skall han vara fit-for-fight.
– Du får se imorgon om han är med från start.

Samuel Aziz uppges för tillfället träna med både HIF och Ängelholm. Superettanlaget har tidigare även visat intresse för Mohamad Ramadan och en utlåning känns inte alltför avlägset. AOH har dessvärre utan framgång sökt Jesper Jansson för en kommentar.

Truppen inför morgondagen:
Målvakter: Pär Hansson, Daniel Andersson
Försvare: Markus Holgersson, Erik Wahlstedt, Peter Larsson, Marcus Nilsson
Mittfältare: May Mahlangu, Ardian Gashi, Mattias Lindström, Rachid Boaouzan, Christoffer Andersson, Abdul Khalili, Johan Eiswohld, Simon Thern
Anfallare: Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson, Erik Sundin, Mohamad Ramadan.

1 kommentar

  1. Med tanke på Bergholtz märkliga avstängningshistoria (misstänker det är därför han är borta ur truppen) och “Stoffe” lär behövas på backplats samt om Rasmus flyttas upp så är enda tänkbara alternativet Rachid – visst hade Sudden varit en tänkbar kantlöpare men han har aldrig visat att han trivs & funkar på en sådan position så bättre då att han finns & tillgå som hungrig inhoppare med osläckbar aptit för mål (och inte mål från närmaste Hamburgerbar, de får Conny ägna sig åt -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*