Rasmus Jönsson hoppas att anfallsspelet släpper mot Gefle

HIF leder som bekant Allsvenskan, trots att anfallsspelet inte har varit hundraprocentigt. På måndag mot Gefle kommer det förhoppningsvis att släppa, då Allsvenskans nordligaste lag kommer på besök till Olympia. 

HIF vann förra årets hemmamatch mot Gefle med 3-1, alla HIF:s mål inprickade av den förre Geflespelaren och förra årets allsvenska skyttekung, Alexander Gerndt. Det är något som Rasmus Jönsson gärna vill uppleva igen. 

– Förra året var ju det bara positivt. Han gjorde alla tre målen i höstas, så bara hoppas att han kan göra likadant i år.

I den matchen och under förra årets säsong, fungerade anfallsspelet, allt som oftast, väldigt bra. Något som inte har känts igen i inledningen av årets säsong.  

 – Vi vet ju att det inte har varit hundra procent, än så länge, säger Rasmus. 

 Vad tror du det beror på?

– Jag tror faktiskt det är mycket tillfälligheter. Touchar hit och dit som inte har stämt och lite självförtroende, att känna att det inte riktigt fungerar för tillfället.

– Vi vet ju att när vi spelar som bäst, har vi lite mer att ge. Det tror jag vi kan plocka fram, ganska snart.

Trots att inte anfallsspelet har fungerat hundraprocentigt, så leder HIF för tillfället Allsvenskan. Det tycker Rasmus bara är en styrka.

– Vi vet att vi kan bättre och ändå så har vi på sex matcher, fyra vinster och två oavgjorda. Om det går sä här, när vi inte är hundraprocentiga, hur bra det då går när vi får spelet verkligen att stämma och får självförtroende, också.

Självförtroendet kan ha samband med att inte våga ta avslut.

– Jo, det är ju lite självförtroendet också, att om vi får dit något mål, två- tre mål i någon match, så kommer det att släppa och vi kommer flytta fram och spela mer  och hitta passningarna, om man säger så. Få alla touchar att bli rätt och sista passningen, också. Det är väl mest det som inte riktigt har stämt.

Rasmus tycker att hans insats under årets säsong, har ungefär varit som resten av laget.

– Det har varit, okej. Men det känns ändå som att jag har lite mer att ge, för att vi ska kunna få igång något anfallsspel.

HIF har som bekant i Alexander Gerndt, Erik Sundin och Rasmus Jönsson, tre duktiga forwards. Dock har ju tränare Conny Karlsson, valt att spela med två forwards i ett 4-4-2- system. Detta har lett till att Rasmus Jönsson fått ta steget ner i banan och spela som yttermittfältare, så som han gjorde i de sista matcherna förra säsongen och som han har fortsatt med under årets säsong.

– Jo, men det är ju klart att det är en lite ovan position för mig, eftersom jag har varit anfallare i hela min karriär. Så det tar ett tag att komma in i det fullt ut.

I de första matcherna som Rasmus fick spela som yttermittfältare, så var det högerkanten som gällde. Dock har Rasmus i de senaste matcherna, huserat på vänsterkanten. Något som han inte tycker är så stor skillnad.

– Jag spelar på samma sätt, även om jag spelar på vänster eller höger.

– Men det blir ju lite bättre om jag kommer in från vänsterkanten, in i mitten och får bättre skottläge.

På måndag står alltså Gefle för motståndet, kl. 19.00 på Olympia.

 – De kommer bli jobbiga att möta och kommer säkert parkera elva man i eget straffområde och försöka fixa 0-0. Det gäller nog och få hål på dem, avslutar Rasmus Jönsson.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*