Första tankarna inför kvällens match

Norrlandsfönstret är idag öppet på Olympia och det blåser in varm sommarluft. Men ute på gräsmattan tror jag det börjar blomma, eller?

Man brukar säga att man ska passa sig för de man önskar, för det kan slå in…

Innan årets allsvenska säsong började, hade jag en inre förhoppning att vi skulle spela bra, ta viktiga poäng i jämna matcher på samma sätt som vi gjorde i början av förra säsongen. Våra mittfältare och backar gjorde de flesta målen och vi leder allsvenskan trots anfallarnas problem med målskyttet. De uteblivna målen skulle skrämma i väg de tillfälligt häckande flyttfåglarna från Holland, Italien, England etc som häckade på Olympia. Men, sen i slutet av sommaren börjar det blomma rejält längst upp i HIF-kransen, målen trillar in och försprånget bara växer och lagom på slutet av hösten väljer flyttfåglarna att återvända till Olympia, lagom för att bråka vem som ska ha den nya dyra guldfågel (ledsen Kalmar, men det namnet är upptaget i år) i sin flock, men först höjs bucklan på Olympia, som nu inte bara är fylld med stolthet och glädje, utan också massor av pengar som lovar framtid och fortsatta förhoppningar.

Som det känns nu så är drömmen nära verklighet, eller kommer jag vakna upp redan ikväll? Och inse att det är lika bra att sluta drömma…

Ska jag vara glad eller oroad om det börjar blomma längst upp i kransen redan nu?

Gefle är inget lätt lag att möta, de har bra spelare. Små, snabba och sen har man ju hittat den sedvanliga målskytten Orlov i något svenskt smålag. Namnet Orlov är ett ålderdomligt svenskt ord som betyder avsked eller tjänstledigt, ta gärna tjänstledigt ikväll Orlov. Men den spelare som jag fruktar mest inför kvällens match är Jonas Lantto, den snabba gruvarbetarsonen från Kiruna, han har små kvicka fötter som får kantspringandet att se ut som det är taget ur någon balett, graciöst med småfötter. Personligen tycker jag en sådan förställning skulle passa väldigt bra på Olympias gräsmatta, men först till hösten och då gärna i en röd tröja, eller hur Jesper?

Nu säger min magkänsla mig att jag kommer vakna i dag, att vi kommer ha ett nytt anfallspar i Jönsson och Gerndt som kommer väcka mig ganska brutalt. Gefles svaghet, försvaret kommer få problem. När sommaren väl kommer till Olympia så kommer även maskrosen som kommer ända från Gotland blomma ut, och de sägs att en maskros även kan blomma genom ett trångt asfaltsförsvar, och det tror jag vi kommer få se ikväll.

Dock har jag en förhoppning att vi möter Gefle med deras egna medicin, snabbhet på kanterna. Varför inte låta Sundin ta Jönssons kant och Rachid den andra.

Nåja, nu ska jag åka till tandläkaren med barnen, sen börjar uppladdningen för kvällens blomning, eller kommer Peter Larsson nå högst på någon hörna, och jag kan lugnt drömma vidare? Men, maskrosen från Visby, väck mig gärna då i början av september, så länge det gror bakom dig kommer jag sova gött ändå.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*