Inför AIK-HIF med Adil Kizil “En vinst här hade lyft gruppen väldigt mycket”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

HIF ligger återigen sist i Allsvenskan. 16 omgångar har gått och krisen är nu ett faktum. Det finns fortfarande stora chanser för HIF att hämta sig och komma högre upp i tabellen, men då måste man börja vinna matcher. Två segrar på hela säsongen, varav inte en enda på bortaplan, oroar. Nu väntar ett annat krislag på bortaplan, då HIF reser till Solna för att möta AIK. Vi tog ett snack med Adil Kizil inför matchen som med tabelläget i åtanke utan tvekan är en av de så kallade “sexpoängarna”.

Tråkig förlust senast mot Sirius. Vad gick fel i den matchen och vad kan ni ta med er?

Det var en jämnare match än den vi hade borta mot Sirius. Vi fick till en del av det vi ville vilket gjorde det till en jämn match, som egentligen stod och vägde mycket. Varken vi eller Sirius fick riktigt igång det men det kändes ändå som att vi skapade ett par chanser, innan straffen kom väldigt snöpligt i slutet. Förlusten tog väldigt hårt på oss men vi kan ändå ta med oss att vi höll en hyfsad nivå och därigenom spelade jämnt mot ett lag som presterat väldigt bra i år.

HIF har inte vunnit en enda match på bortaplan i år. Vad är orsaken till detta och hur ska ni vända trenden?

Vi har haft en del oflyt i vissa bortamatcher i år, men vi har samtidigt inte kommit upp i den prestationsnivå som vi har önskat alltid. Vi vet att vi måste göra bättre än vad vi har gjort, men trots tabelläget har vi en känsla av att vi är på uppåtgående. Vi är bara små detaljer ifrån att kunna börja plocka trepoängare känner vi, och vi åker på bortamatch idag med en god känsla ändå.

Såväl Andreas Granqvist som Andreas Landgren förväntas vara spelklara inom en snar framtid  Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Hur nära comeback är Granqvist och Landgren i nuläget?

Det är svårt att säga, men det är klart att de har ökat successivt i sin rehab och ser bättre och bättre ut. Jag skulle tro att en comeback inte är så långt borta nu.

Matchen mot AIK blir utan tvekan en “sexpoängare” med tanke på tabelläget. Hur viktigt blir det att vinna och hur hittar ni extra motivation inför en sådan match?

Det är klart att den här matchen blir extra viktig då den är mot en direkt konkurrent i tabellen, men den är samtidigt värd lika mycket som alla andra matcher vad gäller poängen. En vinst här hade lyft gruppen väldigt mycket så vi har stora förhoppningar och kommer till matchen med ett bra självförtroende trots allt.

Matchen spelas på Friends Arena med start klockan 17.30

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*