Matchrapport AIK-HIF

200823 AIK:s Sebastian Larsson jublar med lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Helsingborg den 23 augusti 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0018

Ångestmötet på Friends Arena var rubriken som sattes av flera inför denna match på söndagen. Två Bottenkonkurrenter slogs mot varandra för att ge sig själva andrum i bottenstriden. I HIF var både Brandur Hendriksson och Adam Eriksson Tillbaka i startelvan sedan sist. Annars var det kvaliteten på Gräsmattan i Solna det som diskuterades mest inför matchstart.

Nog var intrycket att var HIF lite väl bortskämda med sin fina matta på Olympia med tanke på hur spelet såg ut inledningsvis. Felpass, misstag och bolltapp var ett kontinuerligt tema. I den 14:e matchminuten var det just ett sådant från Alex Nilsson som skulle AIK chansen göra mål. En Dålig mottagning från Nilsson letade sig fram till Henok Goitom som senare la över bollen till en Fri Pavlos Abraham som dock fick se sitt avslut räddas av samme Nilsson i HIF målet.

Bolltappen skulle fortsätta och i den 19:e minuten tappade Max Svensson boll på egen planhalva. Sebastian Larsson samarbetade sig snyggt igenom HIF:s försvar tillsammans med Kolbeinn Sigthorsson och gav sig själv chansen att göra ett 1-0 till AIK, vilket han också gjorde. Onödigt men absolut inte orättvist sett till chanserna.

Efter hand som halvleken tog HIF tag i bollinnehavet och spelade sig också in i matchen, dock utan att skapa riktigt heta chanser.

200823 Helsingborgs Joseph Ceesay och AIK:s Heradi Rashidi under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Helsingborg den 23 augusti 2020 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0018

 

Övertaget i bollinnehav skulle fortsätta i Andra halvlek, men man var precis lika uddlösa som i första halvlek.

En AIK hörna i 52:a nådde Karol Mets högst på samtidigt som Adam Eriksson stod och sov och hux flux så var HIF:s ljusglimt borta igen.

HIF skapade en del halvchanser under matchens gång och ett par minuter efter AIK:s utökade ledning skar Joseph Ceesay in i banan och försökte curla in bollen i bortre. Nära men inte tillräckligt nära. Ett par minuter senare kom ett inlägg från Martin Olsson som hittade in till Jakob Voelkerling Persson som dock nickade tätt utanför. Nog borde han kunnat få denna nick på mål.

HIF:s stora bollinnehav ledde dock till en rad kontringschanser för AIK. Som i den 72:a minuten när Nabil Bahoui fick ett friläge, ett friläge som han dock slarvade bort med ett avslut som missade mål. Eller i den 79:e matchminuten när AIK  gav sig själva chansen att utöka ledningen ytterligare när Daniel Granli spelade snett inått bakåt till Pavlos Abraham som dock träffade Alex Nilsson i målet.

Matchen fortsatte med HIF innehav av boll och utan heta chanser. Därför slutar också matchen på Friends 2-0 till AIK. Rättvist.

 

Matchbetyg:

Alex Nilsson: 2. Kan inte klandras för målen men gjorde kontinuerliga misstag i uppspelen.

Joseph Ceesay: 3. HIF:s Bästa spelare idag. Alltid oroväckande när vår ytterback är vårt största offensiva hot.

Martin Olsson: 3. Stabil och trygg. Bra uppspel. Bra, Precis som vanligt.

Mix Diskerud: 2. Gör ju fortfarande det helt okej som mittback. Hade dock svårt att Kontrollera Pavlos Abraham I AIK.

Adam Eriksson: 2. Till viss del Adam Erikssons fel på hörnan. Annars precis som vanligt. Inget markvärdigt.

Jakob Voelkerling Persson: 2. En av få som försökte hitta initiativ. Stabil.

Max Svensson: 1. Tycker faktiskt det bör finnas en allvarlig diskussion om Max Svenssons startplats. Inte godkänd.

Mohammed Abubakari: 2. Vinner boll och gör mycket gott. Ibland några smärre misstag men på det stora hela godkänd.

Brandur Hendriksson: 1. Jag Vill ha mer av Brandur. Han ska vara motorn på mittfältet, det är han inte.

Alex Timossi: 1. Är ju HIF:s Anfallsspel personifierad. Vill mycket men det händer väldigt lite.

Anthony Van Den Hurk: 2. Tycker synd om Hurk. Han har kvaliteten men den kan han bara använda om han får bollen. Det får han väldigt sällan.

Ravy Tsouka (Inbytt): 2. Gör det faktiskt helt okej. Utnyttjade sin speed några gånger, dock utan det hände något riktigt farligt.

Spelade för kort tid:

Rasmus Jönsson:

Erik Figueroa:

Noel Mbo:

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*