Hur man bettar på fotboll

En fotboll Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Fotboll är den mest populära sporten i världen. Det är alltså inte konstigt att det är många som vill satsa pengar på sporten. När man bettar på fotboll blir det ytterligare en nivå av spänning, samt en möjlighet att vinna lite pengar. Men hur gör man egentligen när man bettar på fotboll?

Det första steget är att du måste välja en sida att betta på. De flesta använder sig av Unibet som är en väletablerad sida med gott rykte och rättvisa odds. De har självklart också de licenser som krävs för att få erbjuda spel till svenskar, och de erbjuder dessutom ett stort utbud av betalningsalternativ.

Skaffa kunskap

Det är viktigt att du läser på om de fotbollslag och spelare som ska mötas i den match du vill satsa på, så att du kan maximera dina chanser att vinna. Läs om eventuella skador och sjukdomar, statistik, trender och nyheter. Du kommer snabbt att lära dig känna igen saker som kan gynna en av sidorna.

Du måste lära dig att förstå hur odds fungerar. Det är en slags beräkning som används för att bestämma hur mycket du kan vinna på en given satsning. Ett odds representeras vanligtvis som ett nummer. Du kan multiplicera det numret med din totala insats för att räkna ut din vinst. Satsar du 100 kronor på ett lag som har oddsen 1,5 i en match och vinner så får du 150 kronor. Det är 1,5 gånger det belopp du satsade, så du får alltså tillbaka din hundralapp och vinner ytterligare 50 kronor.

Sannolikhet

Sannolikhet indikerar hur troligt det är att något ska hända. I allmänhet innebär ett lågt odds att laget har stor chans att vinna. Om ett lag har ett högt värde indikerar det att de flesta tror på motståndarlaget. De tror att laget med ett högt odds antagligen kommer att förlora. Sannolikheten för resultatet i en match definieras vanligtvis i intervallet mellan 0% (ingen chans) och 100% (en helt säker satsning). Men sannolikheten är inte på något som helst sätt en garanti för ett visst resultat. Det kan uppskattas att ett fotbollslag har 80% chans att vinna, men trots det kan de förlora.

Budget

Det är viktigt att ha en budget. Lägg till en kategori för spel till din budget och bestäm hur mycket du vill spendera på fotbollsbetting. Detta belopp brukar kallas för bankrulle, och kan självklart variera mycket beroende på din inkomst. Var ärlig mot dig själv om hur mycket pengar du är bekväm med att satsa. En för liten bankrulle kan begränsa hur mycket du kan vinna från betting, men en för stor bankrulle kan i värsta fall leda till att du förlorar mycket pengar. Spela inte på fotboll om du inte har råd.

Du måste också bestämma hur mycket du vill placera per enskild satsning. Lägg inte hela din bankrulle på en och samma satsning. De flesta brukar rekommendera att nybörjare ska satsa 1-2% av sin bankrulle på en individuell satsning. Den maximala storleken på en satsning bör inte överstiga 5%.

Du bör ställa in specifika riktlinjer och mål som är realistiska. Du kan till exempel bestämma dig för att göra utbetalningar när du har tjänat över 500 kronor. Gör regler för dig själv för att förhindra att du spelar för mycket eller förlorar för stort, och lär dig känna igen varningstecken. Spela säkert och lycka till!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*