Jönsson och Buriram tappade ligaguldet i sista matchen

Rasmus Jönsson blev tvåmålsskytt i förra mötet med OB Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Med fem minuter kvar av säsongens sista match tappade Rasmus Jönsson och hans Burinam ligaguldet och det som innan matchen såg så lovade ut slutade med en missräkning. 

På förhand var förutsättningarna klara. Jönsson och hans Buriram ledde ligan med två poäng inför sista matchen och behövde bara vinna mot redan nedflyttningsklara Chiangmai, alternativt spela lika om andraplacerade Chiangrai kryssade i sin match. Det såg ljust ut till när det återstod fem minuter av matchen. Visserligen ledde Chiangrai och vann till slut med 5-2 men Buriram ledde också med 1-0.

Då kvitterade Chiangmai och Buriram lyckades inte resa sig från bakslaget, trots att man var en man mer. Man landade på samma poäng som Chiangrai men förlorade guldet på inbördes möten.

Rasmus då? Jo, Viken-sonen började på bänken och fick hoppa in med 20 minuter kvar men lyckades inte bli matchvinnare. Hans kontrakt sträcker sig över nästa säsong men tålamodet i den delen av världen brukar inte vara det bästa. Dessutom när du värvas in från utlandet som målskytt. Ett ynka mål har det blivit för Rasmus och nu återstår det att se hur han och klubben ser på framtiden?

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*