HIF’s P15 gjorde det igen!

HIF’s P15 har dominerat under säsongen redan tidigare, och nu har de gjort det igen!
Ledarna för detta, vårt framtidshopp berättar själva;

“Vi kom in i Ekilscupen som en av favoriterna eftersom vi har gjort en bra sässong med två andra cupvinster ( Nörhalne Elite cup och Örebro SK Elite cup ).

Förväntningarna var stora inför första matchen och killarna var laddade. Axvall/Varnhem som kommer utanför Skara var motståndare i första matchen och dom såg lite tagna ut inför stundens allvar. Matchen som nästan var över innan vi startade slutade med en förkrossande seger med 15-0.

Övriga matcher i gruppen var mot Perstorps SK ( 2-0 ) och mot Mossens BK ( 11-0 ).  Motståndarna lovordade oss gång på gång med ett fantastiskt spel. Nu när gruppen var färdigspelad hade vi full pott samt 28-0 i målskillnad på tre matcher. Vår målvakt fick inte ett enda skott på sig under gruppspelet.

I kvalet inför ett eventuellt A-slutspel var mot Håbo FF från Bålsta utanför Stockholm. Vi startade i ett högt tempo med ett snabbt passningsspel. Det resulterade omgående med ett par mål och när matchen var slut stod det 11-0. Imponerande att man kunde fortsätta fast att man var överlägsna motståndarna. Vi har haft två bra dagar hittills så vi såg fram emot dag tre.

I 1/8-finalen väntade BK Olympic från Malmö ute på Toftavallen i Ödåkra. Vi har haft tur med vädret och idag var det inget undantag. Truppen börjar bli stiten och några har lämnat den p.g.a skador och semestrar. Vi vet att olympic är ett bra lag och då var det viktigt att gå in i matchen och visa att vi ville avgöra så tidigt som möjligt. När vi väl hade gjort 2-0 så var det vår match. Det blev inte fler mål så 2-0 stod sig tiden ut.

I kvarten väntade ett Norskt lag som heter Manglerud Star från Oslo. Nu hade vi inga avbytare så killarna ville få in ett par mål snabbt men Manglerud strettade emot bra i inledningen. När vi väl fick in målet så rullade på till 3-0 i halvtid. I andra spelade vi ut och slutresultatet 5-0 var i underkant. Hittills har det varit en behaglig resa med ett bra försvar och en väldig fin anfallsfotboll med många fina anfall som resulterat i mål.

I semifinalen hade vi inga avbytare och skulle få möta FC Lyn från Oslo. Nu var det inga problem att tända till eftersom att finallaget skulle få spela inne på stora A-planen. Vi hade också ett nederlag från vår “träningsmatch” innan cupen i tankarna. FC Lyn är ett bra lag så det var ingen lätt match. Vi fick den starten som vi inte ville ha. Ett oturligt baklängesmål i inledningen och 0-1. Resterande av matchen blev en intensiv jakt mot deras mål. Efter ett mönsteranfall i andra halvlek fick vi in 1-1. Nu skulle vi avgöra matchen men efter ett tveksamt ingripande av domaren gjorde så att vi fick en man utvisad. Trots det så var det vi som förde matchen men den slutade med 1-1 och skulle avgöras på straffar. Vi hade kylan och bättre nerver så matchen slutade 4-2 till oss.

Nu fick vi uppleva en final på stora planen mot Brommapojkarna. Vi hade ett stort problem med laget eftersom utvisningen gjorde att vi bara hade tio man. Vi fick plocka in två nya inför finalen. Finalens första halvlek var bra från oss med ett snabbt spel och många fina anfall. Målen trillade in med jämna mellanrum. Matchen slutade med en betryggande 5-0 seger och det kunde varit det dubbla.

I det stora så stod vi upp till förväntningarna med att vara favoriter inför cupen och kunna vinna den. Spelet var mycket bra samt att försvaret hållit tätt. Siffror som talar sitt är en målskillnad med 52-1 (3-1 straffar).

GRATTIS och ett stort tack. Tre stora cupsegrar samt serieseger på våren. Nu kan vi i halvtid nog säga att vi är ett av topp 5 lagen i Sverige. Ser fram emot en lika fin höst. 

Nu njuter vi i en vecka med vila och “sol” innan vi ses igen. 

//Ledarna “

 

Vi på Allt Om HIF vill ju naturligtvis också gratulera killarna och ledarna för ytterligare en fin skalp!
GRATTIS!!!

4 kommentarer

  1. Vill bara inflika att det inte bara är på spelarsidan vi har unga lovande killar. Tränaren för detta laget är endast 23 år gammal. Ser lovande ut på alla fronter i våran underbara förening.

    Att vinna med hela bänken borta gör inte bedriften mindre imponerande. Verkar som det inte bara är A-laget som har otur med manfall. Vilken tur att även pojklagen har samma vinnarskalle med så många spelare borta.

  2. Kan man starta en “ny förening” typ som Hammarby har i div. 2 ?

    Tror det hade kunnat vara lite bättre med två a-lag istället för tipselit, eller varför inte alltihop ? så tipselit är det bara unga nissar som sedan forslas upp till ett a-lag i en högre serie, någonstans mellan div. 4 och div. 2? Går det att göra något sånthär eller är jag helt fel ute på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*