Frustrerade och panikslagna?

Efterspelet från matchen mellan Hammarby och HIF har i mångt och mycket handlat om varningar och avstängda spelare för HIF’s del.

Nu läser man Sportbladet (och ja, jag vet, den ska INTE tas på allvar enligt en del…), där Hammarbys informationschef skriver på sin egen blogg en massa fördömande om hur HIF genomförde sin match på Söderstadion. Maskningar och fördröjningar av spelet!
(Maskning och fördröjning är väl samma sak?)

Varför gör då denna, en man med kännedom om informationsteknik, ett sådant utspel? Ja, man kan spekulera hur man vill, men i slutändan bottnar detta i den frustration som råder i klubben Hammarby för tillfället.
Ekonomin går åt skogen. Resultaten uteblir. Och Superettan närmar sig med stormsteg…

Personligen (jag skriver alltid från mina egna åsikter, men jag är inte informationschef heller...), så tycker jag att inte nog med ovanstående haveri för klubben, nu rasar den än mer!
Att ens försöka bortförklara HIF’s seger på det viset, det är mycket lägre än vad Glocalnet någonsin kunde önska de skulle vara…

Vänd på det!

Hade Hammarby haft ett måls överläge under gårdagen. De hade haft vittring på tre extremt viktiga poäng. De hade haft möjlighet att närma sig Halmstad i tabellen och lämnat ett tomrum mellan sig själva och Djurgården. Då hade inte Hammarby använt (den inte alls roliga taktiken) maskning och fördröjning?
Nej då! Hammarby är sportsliga och ordentliga, de hade spelat på som vanligt och riskerat sina poäng, allt för att vara snälla, duktiga och sportsliga…

I slutändan är det ändå domaren som avgör vad som är fördröjning och maskning under spelets gång. Varken jag eller herr Urban Rybrink har möjlighet att ifrågasätta domarens beslut och få rätt för det retroaktivt!

Så, herr Rybrink.
“Sopa rent” först och “kasta inte sten i glashus”!

7 kommentarer

 1. Å andra sidan var ju vi inte särskilt glada när Sarajevo maskade som de gjorde. Tänkte faktiskt på det när Makondele och Svanbäck små joggade ut och publiken gick bananas: Jaja, de skulle sett hur långsamt Sarajevospelarna gick då…

  I slutändan är det ju, som du skriver, domaren som skall stävja maskningen genom att dela ut kort.

  Ungefär som domaren skall bestraffa filmning. Kan köpa kortet på Christoffer Andersson igår, men då får man hålla den nivån i alla matcher – och det vet vi ju alla att man inte gör.

 2. Och det är lika viktigt för ett topplag att vinna som för ett bottenlag. Vi vill vinna Allsvenskan, Hammarby undvika att åka ur. Båda lagen gör det man kan för att nå syftet, även om jag inte håller med Urban i det han säger.

 3. Man kan ju även vända på besvikelsen. Trots en förlust så såg det inte så tokigt ut rent spelmässigt, att jämföra till exempel med Djurgården eller Gais som är indragna i samma bottenstrid. Gårdagen borde ha varit ett fall framåt för Hammarby.

 4. Det såg lite illa ut vid våra byten. Framför allt Makondeles oförstående var väl irriterande.

  Men Rybrink borde sopa framför egen dörr. Vid en utebliven avblåsning (precis innan 2-0) stod publikvärden och hetsade upp(!!!) stämningen. Pinsamt.

 5. Precis. Maskning är ALDRIG ok och bör aldrig försvaras. Det är så man förstör fotboll. nu såg jag inte matchen men det är inget jag skulle vilja se..

 6. Var ju bara tvungen att lägga till en egen kommentar… Saxat från: http://www.journalisten.se/artikel/15842/klubbarna-klarar-inte-av-medietrycket

  “Även Hammarbys informationschef Urban Rybrink påpekar att det numera finns en uppsjö av webbplatser som han menar ”klär sig i redaktionell skrud och har stora brister vad gäller journalistisk etik”.

  – Den ibland bristande kvaliteten och de dåliga kunskaperna om journalistisk etik föder ett bristande förtroende hos spelare och ledare i svensk elitfotboll för hela journalistkåren. Det är oerhört beklagligt för klubben och dessvärre är en del av mitt jobb i dag att motivera en del spelare att möta journalister, säger Urban Rybrink.”

  I rest my case… 😉

 7. Roligt att han nämner maskning, “tråkiga” HIF har gjort 29 mål i allsvenskan, vilket är tredje mest av alla lag, det lag som har gjort flest, Kalmar har gjort 33. Differensen mellan dessa två blir 0.24 mål/per match…

  “Roliga” hammarby har gjort 13… Fortfarande inte övertygad ?
  HIF hade ju kunnat trumma på resten av matchen, men med tanke på spelschema samt vilka spelare som saknas kanske man kan förstå att HIF maskade?

  Förresten, ett SM-guld är på ingång 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*