HIF’are i exil – Henrik Månsson

Henrik Månsson är 32 år och bor i Malmö. 

– Jag började hålla på HIF när min far och farfar tog med mig på lite matcher i Helsingborg i början på 90-talet. Jag var då cirka 12 år och Helsingborg hade spelare som Mikael Ragvald, Sven Andersson, Henrik Larsson, Mats Magnusson och Jonas Dahlgren. Vi stod alltid på långsidan där det då var ståplatsläktare och man kom väldigt nära spelarna. Det var en väldigt speciell stämning på matcherna som jag gillade mycket. Min far har dessutom spelat en testmatch med Helsingborg när han var ung och det påverkade mig naturligtvis i mitt val av favoritklubb, säger Henrik och fortsätter: 

– Jag följer alltid HIF:s matcher så noga jag kan, helst av att på plats på Olympia, men eftersom jag själv spelar fotboll (i Höörs IS), så händer det tyvärr ganska ofta att HIF:s speldagar sammanfaller med våra träningar eller matcher. Men jag brukar i alla fall kunna se fem-sex hemmamatcher per säsong.

Henriks position som fotbollsspelare i ett lag, har legat till grund till hans val av favoritspelare i HIF genom tiderna. 

– Min favoritspelare i HIF genom tiderna är Andreas Jakobsson. Då jag själv spelar mittback så blir det ju ofta att man specialstuderar just mittbackar och jag har alltid blivit imponerad av Andreas lugn med bollen och placeringsförmåga.

 

2 kommentarer

  1. Vi är nog ett ganska stort gäng röd-blåa fans i “fiendeland” men då det gått bra de senaste åren så har det aldrig kännts obekvämt att gå omkring i sina färger på stadens gator – så döm om min förvåning veckan efter MFF:s guld då jag traskade med min stiliga HIF-mössa (den svarta med klubbemblemet fullt synligt) och fick bara EN enda kommentar!!

    Visar att hela deras supporterskara bygger på medgångsupportrar – 1 vecka senare så är guldet glömt & borta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*