AOH tippar allsvenskan

Robert Schuller är nästa man ut att tippa slutställningen i allsvenskan 2011

Placeringen i de olika grupperna är också ordningen på tippningen.

Grupp 1 (placering 1-3)

Malmö FF

Helsingborgs IF

IF Elfsborg

Grupp 2 (placering 4-7)

BK Häcken

Örebro SK

Kalmar FF

IFK Göteborg

Grupp 3 (placering 8-11)

AIK

Trelleborgs FF

Mjällby AIF

GAIS

Grupp 4 (placering 12-16)

Djurgårdens IF

IFK Norrköping

Syrianska

Halmstad BK

Gefle

I motsats till tidigare tror jag att vi i år kommer att få uppleva en större segregering mellan de olika lagen. Tror inte heller att det kommer att bli lika många överraskningssegrar som vi vant oss vid.

Grupp 1 – Känns på förhand tydligt att någon av dessa tre lag i slutändan gör upp om guldet.

Grupp 2 – Dessa lag kommer att försöka hänga på de tre topplagen, men räcker ej hela vägen fram. Grupp 3 – Innehåller lag som är bättre än grupp 4, men som ändå ligger långt ifrån grupperna ovan.

Grupp 4 – Två lag åker ur, ett tredje kvalar. Såväl Halmstad som Gefle kommer att tvingas kriga lika mycket mot en dålig ekonomi, som mot motståndet på andra planhalvan

2 kommentarer

  1. Ge mannen Pulitzer-priset – detta var det bästa jag läst! Gillar framför allt den dissektionsliknande analysen av Grupp 1. Alltid trelvligt att läsa välformulerade motiv till varför man tror att värsta rivalen ska förnedra en igen.

  2. Anser förvisso att det var länge sedan som våra värsta rivaler lyckades med att förnedra oss, men i år jag har helt enkelt valt att lägga över favoritskapet på dem. Kanske har man i slutändan tagit lärdom av att förhandsfavoriterna sällan når hela vägen fram.

    Visst kunde vi gjort mer djupgående analyser etc, men just i denna artikelserien så var det aldrig vår avsikt. Vid intresse, så finns det dock tillräckligt med alternativ. Speciellt i de kretsar där Pulitzerpriset faktiskt uppskattas. Själv väljer jag hellre ett SM-guld, alla dagar i veckan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*