HIF informerar – Inför AIK-HIF

Ikväll åker HIF upp till huvudstaden där man ifjol vann samtliga (4) matcher. AIK på Råsunda står på schemat den här gången.

Spelchemat den senaste tiden har varit väldigt påfrestande. Tre matcher inom loppet av en vecka, där den tredje spelas ikväll och lägg därtill cupdramat mot Landskrona BoIS med förlängning.

– Det är klart att man får ha med det i beräkningarna. Men jag är ganska säker på att vi tål det. Vi var bra ifjol när vi kom in i perioder med flera matcher tätt inpå så vi är inte jätteoroliga, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

De tuffa matcherna avlöser varandra och ikväll väntar som bekant en ny sådan. AIK har med nye tränaren Andreas Alm haft en bra inledning på säsongen.

– Om man jämför med ifjol så tror jag att de har fått ihop ett gäng som är beredda att jobba tillsammans och de har gjort det bra. AIK på Råsunda de första 20 minuterna är en test för alla lag med sin publik i ryggen. Det gäller för oss att klara av den biten först.

Dock kommer Solnalaget från två raka förluster. Först borta mot Häcken (3-1) och sedan borta mot Åtvidaberg (3-0) i Svenska Cupen.

– De är kanske lite rakare i sitt spel i nuläget med två forwards som vill vara innvolverade mycket.

HIF åker upp till Solna som fortsatta allsvenska serieledare och det enda lag som är obesegrade. På förhand är det en svår match som väntar ikväll men faktum är att HIF de senaste två åren vunnit båda mötena på Råsunda. Rasmus Jönsson fixade själv tre poäng 2009 med ett hattrick och förra året avgjorde Christoffer Andersson med en frisparkskanon rätt upp i krysset. Mötena lagen emellan brukar vara underhållanden och till kvällens match väntas det storpublik. Under gårdagen hade man sålt över 11 000 biljetter.

Erik Edman gjorde igår sin första träning efter sin hälseneskada. Det såg väldigt bra ut men Erik är av förståeliga skäl inte redo för match. Därför åker HIF upp med samma trupp som vann den dramatiska cupmatchen mot Landskrona BoIS.

18-mannatruppen:
Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson
Försvarare: 15. Markus Holgersson, 23. Erik Wahlstedt, 24. Marcus Nilsson, 26. Peter Larsson
Mittfältare: 4. Marcus Bergholtz, 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 13. Rachid Boaouzan, 21. Christoffer Andersson, 27. Johan Eiswohld, 28. Simon Thern
Anfallare: 9. Erik Sundin, 10. Alexander Gerndt, 19. Rasmus Jönsson, 25. Mohamed Ramadan

Indisponibla:
Erik Edman (hälsena)
Joseph Baffo (fot)
Hannu Patronen (hjärnskakning)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*