Den f.d. landslagsmannen kan inte spela mot AIK

Den före detta landslagsmannen med den gyllene vänsterfoten, som serverade Henrik “Henke” Larsson till dennes språngnickmål mot Bulgarien i EM i Portugal 2004, kan inte vara med och spela mot AIK ikväll. Dock berättar Erik Edman att spelarna i HIF är spända på att få möta 08- laget från Solna i en tuff match på nationalarenan Råsunda.  

AIK ligger för närvarande på en sjunde plats i den allsvenska tabellen efter sju spelade omgångar. Ikväll står serieledarna HIF för motståndet och skåningarna från “Sundets Pärla”, åker till Stockholm och Råsunda med lite självförtroende i ryggen. Det är något som Erik Edman hoppas på att laget kan utveckla ännu mer genom att, som han uttrycker det, “knäppa AIK på näsan”.

– Det är en jättesvår och tuff match. Men samtidigt är det inspirerande att åka dit. Det är nationalarenan och (gräs) mattan är bra nu också, och det är bra tryck, så det är kul.

Erik har klart för sig vad som är nyckeln för seger mot AIK.

– Det är som alltid, det är klart att vi måste jobba som ett lag och det är något som vi har gjort hittills.

– Vi har ju inte spelat fantastisk fotboll. Vi spelade ganska bra mot Gefle, tycker jag. Det är väl i den matchen som vi väl har spelat bäst fotboll. Annars har det varit hårt jobb tillsammans. Sen vet jag att vi har spelare som kan avgöra, det är en skön känsla och ha den typen av spelare. 

AIK är en storklubb med höga krav på sig, vilket ibland kan ställa till det när det går tungt för laget. 

– Det påverkar spelarna på ett negativt sätt. I år har det hittills varit positivt, ändå.

Den giftige strikern i AIK, Mohammed Bangura, kommer ikväll få tufft motstånd i form av HIF:s burväktare, Pär Hansson.

– Han har varit outstanding och bäste spelaren såhär långt. Han är allsvenskans bästa målvakt hittills i år, det är inget snack om saken. Det känns väldigt tryggt och ha honom därbak, säger Erik.

I säsongens tredje match borta mot IFK Göteborg, som HIF för övrigt vann med 2-1, skadade Erik Edman sin hälsena och tvingades utgå. Skadan har hämmat honom, tills idag.

– Jag gjorde min första hela träning igår (söndag) och det känns ju bra. Jag börjar med att succesivt stegra det och se vart det landar. Jag vill ju vara med så fort som möjligt och konkurrera om en plats, såklart. Riktigt när det är, det vet jag inte.

När väl Erik kommer tillbaka i speldugligt skick, så kommer han stötta på tuff konkurrens på ytterbackspositionen i form av Joseph Baffo (som är tillbaka snart), Erik Wahsltedt, Christoffer Andersson och Markus Holgersson.

– Det är klart bara positivt med konkurrens i laget, att vi har olika alternativ. De som är i “zonen” och är heta, de ska ju spela, så är det ju, avslutar Erik Edman.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*