HIF i framkant gällande landslagsuttagna spelare

191115 Brandur Hendriksson Olsen of Faroe Islands during the UEFA Euro qualifier football match between Norway and Faroe Islands on November 15, 2019 in Oslo. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Ett landslagsuppehåll närmar sig nu, och Helsingborgs IF har flertalet spelare involverade. Med hela fem spelare uttagna ligger Skånes Stolthet, gällande landslagsprestige, i framkant av svensk fotboll.

Anthony van den Hurk valde nyligen att representera den karibiska ön Curaçao (autonomt område till Nederländerna) inom landslagssammanhang. Förbundskapten Guus Hiddink, som har ett förflutet i bland annat Real Madrid, Chelsea och det nederländska landslaget, har också valt att ta ut “Hurken” i den senaste landslagstruppen då Curaçao möter Saint Vincent & Grenadinerna samt Kuba i VM-kvalet den 26 respektive 28 mars.

HIF:s kapten och sportchef Andreas Granqvist blev uttagen till Sveriges landslagstrupp inför VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo, samt träningsmatchen mot Estland den 31 mars. Förbundskapten Janne Andersson bekräftade dock att det inte kommer bli någon speltid för “Granen”, som precis kommit tillbaka från en långtidsskada, men att mittbacken ändå kommer bidra med sina personliga egenskaper i gruppen.

Även nyförvärvet Vladislav Kreida har blivit uttagen till sitt landslag. Den 21-åriga estländska mittfältaren kommer delta när Estland möter Tjeckien respektive Vitryssland i VM-kvalet, samt då man möter Andreas Granqvists Sverige den 31 mars i en träningsmatch.

En annan som blivit landslagsuttagen är Brandur Hendriksson i det Färöiska landslaget, som han var med och hjälpte till en historisk gruppseger i Nations League i höstas. Mittfältaren är med i truppen när hans nation tar sig an Moldavien, Österrike och Skottland i VM-kvalet i slutet av mars.

Sist men inte minst har även Ravy Tsouka blivit uttagen till det Kongolesiska landslaget, där han som bekant blev utnämnd till årets försvarare för 2020. Kongo-Brazzaville ska nu fortsätta kvalet till de afrikanska mästerskapen och möter Senegal respektive Guinea-Bissau den 26 respektive 30 mars. Nationen ligger för närvarande på andra plats i gruppen med sju poäng på fyra matcher.

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*