Granen tillbaka i landslaget

Andreas Granqvist Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170392

Det var, inte helt oväntat, Zlatans återkomst som blev dagens snackis i samband med att Janne Andersson presenterade landslagstruppen inför de kommande VM-kvalmatcherna. Men på god andra plats kom givetvis det faktum att HIFs Andreas Granqvist är tillbaka i truppen lite drygt 16 månader sedan hans senaste landskamp

Den 15 November 2019 spelade Sverige EM-kval, mot Rumänien, och det det skulle också bli Andreas Granqvist sista landskamp på väldigt länge. En envis skada höll försvarsgeneralen borta under, mer eller mindre, hela förra året men de senaste veckorna har Granen kunnat träna fullt ut. I lördags kom den efterlängtade comebacken, inför ögonen på bla förbundskapten Janne Andersson, när han avverkade 45 minuter i träningsmatchen mot Mjällby. Återkomsten var inte helt friktionsfritt men det vore konstigt efter närmre nio månader vid sidan av planen.

– Jag var, av förklarliga skäl, lite stel efter matchen. Men det är ingen större fara utan mer att jag fick ett kvitto på om hur kroppen reagerar i matchtempo, berättade Granen när AOH nådde honom för en intervju under gårdagskvällen. Han antydde även att den långdragna skadan gjorde sig påmind men även att det blir bättre, och bättre, för var dag som går.

Även om Granen inte medverkat i landslaget sedan 2019, och det faktum att han stått vid sidan om planen under en väldigt lång tid, så anser Janne Andersson fortfarande att försvararen är en viktig del i landslaget. Något som vi fick kvitto på idag då Granqvist fick en plats i den landslagstrupp som skall VM-kvalspela , mot Georgien och Kosovo, samt en träningslandskampen mot Estland.

Noterar också att EM-truppen, inför sommarens mästerskap, kommer att presenteras den 18 Maj

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*